Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και ποιοι πληρώνονται

Πλησιάζει η ημερά πληρωμής για το κοινωνικό μέρισμα για όσους είχαν υποβάλει ενστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Για το κοινωνικό μέρισμα, ένα μεγαλο μερος των δικαιούχων ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις και υπολογίζονται περί τις 12.000, θα πληρωθούν το αργότερο εντός της ερχόμενης βδομάδας

Το υπουργείο Οικονομικών, η ΑΑΔΕ και η ΗΔΙΚΑ επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου για να πληρωθεί επιτέλους το κοινωνικό μέρισμα σε όλους τους δικαιούχους που περιμένουν καρτερικά πάνω από 60 μέρες.

Οι διασταυρώσεις διαρκούν περισσότερο από όσο θα ανέμενε κανείς καθώς η διαδικασία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη με τους υπεύθυνους να «ξεψαχνίζουν» τους δικαιούχους από διαφόρους φορείς.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να είναι μικρότερος των 17.000.

Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους 17.000 από τους 40.000 των οποίων έχουν γίνει δεκτές οι ενστάσεις, υπάρχουν αρκετές διπλοεγγραφές. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους.

error: Protected