Κατηγορίες
Αθλήματα

Φετινό ρεκόρ και νίκη για την Πεσιρίδου, φοβερή Ντραγκομίροβα και νέα πανελλήνια επίδοση!

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε η σεζόν για την Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος), που κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο Πρωτάθλημα με 8.16 και φετινό ρεκόρ.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου βρήκε τα πατήματά της και το ρυθμό της και κατάφερε να κλείσει τη σεζόν με την έβδομη νίκη της στη διοργάνωση.

Η Πεσιρίδου παρότι άργησε να φύγει στην εκκίνηση κατάφερε να αναπτυχθεί να πετύχει επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων της. Μάλιστα η επίδοση της Πεσιρίδου θα ήταν όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νανζίνγκ. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) που τερμάτισε σε 8.38, χρόνος πολύ κοντά στο ατομικό της 8.34. Η τριάδα των νικητριών έκλεισε με την Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) με 8.90, όσο και η νικήτρια της πρώτης τελικής σειράς Ελιμπιόνα Ζενέγια (ΑΟ Ρόδου) που μετά την εξέταση του φώτο φίνις έμεινε τέταρτη.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στα ψηλά εμπόδια για ένατη χρονιά στην καριέρα του με 7.67 και πλέον στρέφει την προσοχή του στους αγώνες της θερινής σεζόν. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά και έβαλε τις βάσεις για εξαιρετικές παρουσίες το καλοκαίρι. Ο Κώστας Χίντας (ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γ.) και ο Νίκος Φιλανδαράκης (ΓΑΣ Ιεράπετρας) ακολούθησαν με 8.17. και 8.23.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φοβερή Ντραγκομίροβα και νέα πανελλήνια επίδοση!

Το αστείρευτο ταλέντο της έδειξε για μια ακόμη φορά η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πένταθλο και παράλληλα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 συγκεντρώνοντας 4.081 β.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ βελτίωσε το 3.720 β. της Πασχαλίνας Παπαδοπούλου από τις 23/2/2019 κι έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Μάλιστα η Ντραγκομίροβα κατάφερε να πετύχει ρεκόρ, δίχως να κινηθεί σε μεγάλες επιδόσεις στο μήκος όπου πέτυχε 5,93 μ., αλλά και στη σφαίρα, όπου θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 15,00 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση το μέλλον ανήκει στη νεαρή που μοιάζει ικανή να αποτελέσει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης στα σύνθετα στην επόμενη δεκαετία.

Η νεαρή αθλήτρια ήταν εξαιρετική στο ύψος, όπου ξεπέρασε το 1,78 μ. στο ύψος και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, το οποίο νωρίτερα ισοφάρισε με 1,72 μ. κι έπειτα ξεπέρασε με 1,75 μ. και 1,78 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,81 μ., όπου έκανε δύο άλματα κι ολοκλήρωσε τον αγώνα της. Η “χάλκινη” πέρυσι στις Ολυμπιακές ημέρες Νεότητας νωρίτερα είχε κάνει 8.95 στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, τα 60 μ. εμπ.. Η Βάσω Δεληνικόλα με 1,81 μ. και η Αργυρώ Στρατάκη με 1,79 μ. είναι οι δύο που έχουν κάνει τις καλύτερες επιδόσεις στο ύψος στο πλαίσιο συνθέτου. Λίγο αργότερα η Ντραγκομίροβα έστειλε στη δεύτερη βολή της στη σφαίρα στα 14,33 μέτρα. Η νεαρή με το 1,78 μ. έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Ριέτι και έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στα σύνθετα.

Δεύτερη με 3.506 β. ήταν η Νικολέτα Λογδανίδου (ΓΕ Νάουσας) και νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτη η Ιωάννα Τσάβα (ΣΕΔΑ Περάματος) με 3.152 β. Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) με 5.232 β. και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 4.937 από το 2019. Ο Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν δεύτερος με 4.992 β. και ο Γιώργος Στεφανής (ΓΕ Νάουσας) τρίτος με 4.604 β. Η Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας) εγκατέλειψε τον αγώνα της ένα άλμα πριν το τέλος, καθώς είχε έντονη ενόχληση στο γόνατο. Η αθλήτρια θα εξετασθεί από τον γιατρό της ομοσπονδίας.

Οι αναλυτικές επιδόσεις της Ντραγκομίροβα
60 μ. εμπ.: 8.95, ύψος: 1,78 μ., σφαιροβολία: 14,33 μ., μήκος: 5,93 μ., 800 μ.: 2.40.75

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected