Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Τεντόγλου έπιασε κορυφή με το άλμα στα 8,26 μέτρα!

Το καλύτερο για το φινάλε της σεζόν φύλαξε ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), που στο τελευταίο άλμα της σεζόν “προσγειώθηκε” στα 8,26 μ. και έγινε ο δεύτερος άλτης φέτος στον κόσμο και ο κορυφαίος τη Ευρώπης.

Παράλληλα ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε την ικανότητα του να ανταποκρίνεται παρά τις αλλαγές που στη φόρα του, τις οποίες δούλεψε όλο αυτό το διάστημα με τον προπονητή του, ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Ο Τεντόγλου ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφού και στα τρία τελευταία του άλματα βελτίωσε το ρεκόρ, που είχε πριν ξεκινήσει τον αγώνα – 8,07 μ. από το Μπόχουμ.

Ο 22χρονος έκανε 8,11 μ. στο τέταρτο άλμα, 8,16 μ. στο πέμπτο και 8,26 μ. στο έκτο και τελευταίο για να ξεσηκώσει τους φίλους του στίβου, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Ο Τεντόλου θα ξεκουραστεί κι έπειτα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον ανοιχτό, εκεί όπου θα διεκδικήσει την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 8,26 μ. είναι το τέταρτο καλύτερο άλμα στην καριέρα του Τεντόγλου.

Δεύτερος με 7,44 μ. ήταν ο Νίκος Καψής (ΟΣΦΠ) και τρίτος ο Θανάσης Παπαδόπουλος (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7,29 μέτρα.

Στο ύψος των Ανδρών ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) ξεπέρασε τα 2,16 μ. και έκανε πέντε τις νίκες του στη διοργάνωση. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου (ΟΣΦΠ) ήταν δεύτερος με το ίδιο ύψος, όπως και ο Αντώνης Μέρλος (Ερμής 1877), που βελτίωσε το ρεκόρ του στον κλειστό στίβο – είχε 2,15 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια πήγε στα 2,22 μ., ύψος όπου κανένας από τους αθλητές δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected