Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά ο Κυπριώτης, “καρέ” πρόκρισης στο Ηράκλειο

Ο Βαγγέλης Κυπριώτης ζευγάρωσε τις νίκες του στο Αλγέρι της Αλγερίας και εξασφάλισε μια θέση για την προημιτελική φάση του ITF Juniors Ben Aknoun. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Χάρης Φούζας.

Ο Κυπριώτης ήταν πολύ κοντά στη νίκη, καθώς είχε το προβάδισμα με 6-2, 4-0, όταν ο αντίπαλός του, Yassine Ben Jemaa, εγκατέλειψε τον αγώνα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, αυτή ήταν η 2η επικράτηση του Έλληνα αθλητή στο διεθνές τουρνουά της Αλγερίας, καθώς στον 1ο γύρο είχε χρειαστεί να μείνει πολύ περισσότερη ώρα στο court, μέχρι να κερδίσει τον Αλγερινό Mohamed Ali Abibsi, με 6-7 (6), 6-2, 6-4.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Grade 4 κατηγορίας της ITF, o Κυπριώτης θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Miguel Perez Pena, No.2 στο ταμπλό και Νο.241 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια.

Εκτός 8άδας έμεινε ο Χάρης Φούζας, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά την εβδομάδα του, με νίκη επί του Κενυάτη Jayson Mbogoro, με 6-2, 6-1, αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Carlos Guerrero Alvarez, με 6-2, 6-3.

Να σημειωθεί πως οι Κυπριώτης και Φούζας αγωνίστηκαν και στο διπλό, αλλά παρά την καλή τους προσπάθεια ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τον Κύπριο Ανδρέα Χαπίδη και τον Ισπανό Hugo Salmeron, με 6-4, 6-4.

matoula lyttos beach

“Καρέ” πρόκρισης στο Ηράκλειο

Στη φάση των “16” του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου προκρίθηκαν 4 εκπρόσωποι των ελληνικών χρωμάτων, οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Αριστοτέλης Θάνος, Γιάννης Ξυλάς και Μάρθα Ματούλα.

Προερχόμενος από το ταμπλό των προκριματικών, ο Αριστοτέλης Θάνος κατάφερε να κάνει ακόμα ένα βήμα παραπέρα και να προκριθεί στους “16” καλύτερους του τουρνουά της 4ης εβδομάδας του Lyttos Beach ITF World Tour στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Θάνος επιβλήθηκε με 6-3, 6-1 του επίσης qualifier Hao Yuan Ng.

Ο Γιάννης Ξυλάς ήταν μπροστά με 5-2 στο 1ο σετ, όταν ο Βέλγος Victor Ernaelsteen εγκατέλειψε εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει την πρόκριση σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα αγώνα.

Πρόκριση και για τον Αλέξανδρο Σκορίλα, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και κέρδισε σε 72 λεπτά τον Γερμανό Jason Janis με 6-1, 6-3. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Χρήστος Κεϊσίδης, που έκανε επίσης έναν καλό αγώνα, αλλά “λύγισε” από τον Γάλλο Antoine Cornut Chauvinc, Νο.5 στο ταμπλό, με 7-5, 6-2.

Στο μονό των γυναικών, η Μάρθα Ματούλα κέρδισε τη Ραφαέλα Φούλοπ με 6-0, 6-1 και εξασφάλισε μια θέση για την τελική 16άδα. Αυτή ήταν η 4η προσωπική νίκη για τη Μάρθα, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά. Για τον 1ο γύρο αγωνίστηκε και η Μαρία Κάλλιστρου, η οποία ηττήθηκε από τη Lina Glushko με 6-1, 6-1.

Την Πέμπτη, ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Ρουμάνο Filip Cristian Jianu, No.2 στο ταμπλό και Νο.411 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ο Γιάννης Ξυλάς θα παίξει με τον Αυστριακό Alexander Erler, No.6 στο ταμπλό, ενώ ο Αριστοτέλης Θάνος με τον Αμερικανό Alexander Lebedev.

Στις γυναίκες, η Μάρθα Ματούλα θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Corinna Dentoni, No.4 στο ταμπλό και Νο.547 στον κόσμο, ενώ για το διπλό των ανδρών, οι Θάνος και Ξυλάς θα αντιμετωπίσουν τους Σέρβους Hamad Medjedovic και Marko Tepavac, ενώ οι Σκορίλας και Matvey Khomentovskiy θα παίξουν με τους κορυφαίους του ταμπλό, Cornut Chauvinc και Constantin Schmitz.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected