Κατηγορίες
Αθλήματα

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στο World Group II

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των πλέι οφ του World Group I του Davis Cup, από τους οποίους και προέκυψαν οι πιθανές ομάδες που μπορεί να βρει μπροστά της η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Ανάμεσα σ’ αυτές βρίσκεται και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014, Ελβετία.

Η Ελλάδα κέρδισε με 4-1 τις Φιλιππίνες στη Μανίλα αυτή την εβδομάδα και εξασφάλισε μια θέση στο World Group II, όπου τον Σεπτέμβριο (18-19/09) θα αντιμετωπίσει μια από τις παρακάτω ομάδες, διεκδικώντας την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group I του 2021!

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής:

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΤΑΪΠΕΪ
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
ΜΕΞΙΚΟ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΚΙΝΑ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ*
ΣΛΟΒΕΝΙΑ*

*Οι αγώνες ανάμεσα στο Πακιστάν και στη Σλοβενία δεν ολοκληρώθηκαν εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων στο Ισλαμαμπάντ.

Αίσθηση προκαλεί βεβαίως ο υποβιβασμός της Ελβετίας στο World Group II, μιας ομάδας που βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου πριν από 6 χρόνια, χάρη στους Roger Federer και Stan Wawrinka. Κανείς από τους δυο μεγάλους Ελβετούς τενίστες δεν επέστρεψε στη διοργάνωση μετά το 2015 κι έτσι η ελβετική ομάδα – η οποία κατάφερε να κρατηθεί στο World Group μέχρι και το 2018 – γνώρισε 2 διαδοχικούς υποβιβασμούς στα 2 τελευταία χρόνια.

Η Νότια Αφρική είναι επίσης μια πολύ δυνατή ομάδα όταν είναι πλήρης, καθώς διαθέτει τους Kevin Anderson, Lloyd Harris και τον πολύ έμπειρο Raven Klaasen στα διπλά. Η Κίνα είναι μια ομάδα με μεγάλο βάθος στο ρόστερ της, η οποία δεν αγωνίστηκε με τη Ρουμανία, εξαιτίας του κορωνοϊού που έχει φέρει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πλέι οφ του World Group I στο tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected