Κατηγορίες
Basket

Φαβορί για την Εθνική μας ο Δημήτρης Ιτούδης!

Όλα δείχνουν ότι μετά τον «χωρισμό» με τον Παναθηναϊκό, ο Rick Pitino παίρνει «διαζύγιο» και με την Εθνική.

Η Ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να μην ενεργοποιήσει την συμφωνία (ήταν προφορική, καθώς ο Αμερικανός δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο, ενώ είχε συμφωνήσει να δουλέψει αμισθί) με τον 68χρονο κόουτς). Είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα αυτό.

Η ΕΟΚ, μάλιστα, ήδη ψάχνει για νέο κόουτς. Μάλιστα οι τρεις υποψήφιοι που έχει στην κορυφή της λίστας είναι Έλληνες.

Φαβορί ο Ιτούδης

Όπως αναφέρει το basketblog, στο Νο 1 της λίστας της ΕΟΚ φιγουράρει το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ ήταν το Νο 1 στη λίστα και πριν την συμφωνία του Pitino με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την επίσημη παρουσίαση του Αμερικανού στις 11/11/2019 από τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Ο Ημαθιώτης προπονητής της CSKA, μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει τότε ότι ήθελε όσο τίποτα να αναλάβει την ομάδα, αρκεί να τα έβρισκε η Ομοσπονδία με την ΤΣΣΚΑ (για να μπορεί να εργάζεται παράλληλα στους δύο πάγκους).

Τελικά η ΕΟΚ προτίμησε τον Pitino

Το όνομα του Ιτούδη, όμως, παρέμεινε στα υπόψιν της Ομοσπονδίας και η ΕΟΚ αναμένεται να του χτυπήσει την πόρτα ξανά. Και όχι άδικα. Ο Ιτούδης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Οι δυο κούπες της Euroleague που έχει σηκώσει με την CSKA τα λένε όλα φυσικά…. Από την άλλη, θεωρεί τιμή να δουλέψει στην Εθνική.

Οι Σφαιρόπουλος και Πρίφτης

Οι άλλοι δυο Έλληνες προπονητές, που είναι στην λίστα της ΕΟΚ είναι οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης. Μάλιστα, αμφότεροι ξέρουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ, απ’ έξω κι ανακατωτά, καθώς έχουν περάσει από τη «επίσημη αγαπημένη» ως βοηθοί.

Οσο για την αξία τους, εκεί δεν χρειάζεται καμία σύσταση. Ο Σφαιρόπουλος θεωρείται κι αυτός (όπως και ο Ιτούδης) ένας από τους κορυφαίους κόουτς στην Γηραιά Ηπειρο, έχει κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό, ενώ είναι ο προπονητής που πήρε την Maccabi από την… εντατική και την «ανάστησε».

Ο Πρίφτης έχει κάνει σπουδαίο έργο, όπου κι αν δούλεψε, ενώ τα πάει περίφημα στην Unics Kazan.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected