Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Προς προπονητές ακαδημιών ποδοσφαίρου : Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, ΜΗΝ κάνετε εσείς το ίδιο! (του Αχιλλέα Υφαντίδη)

Γράφει ο Αχιλλέας Υφαντίδης, Εκπαιδευτής – Επιστημονικός Συνεργάτης και Ψυχολόγος στις μικρές Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου

Για χρόνια προσπαθείτε να εξηγήσετε με υπομονή στους γονείς ότι είναι χρήσιμο να μην επεμβαίνουν στη δουλειά σας και να εφαρμόζουν τους κανόνες της Ακαδημίας για το καλό των ίδιων τους των παιδιών.

Για χρόνια στεναχωριέστε όταν αυτές οι παραινέσεις σας δεν γίνονται αποδεκτές ή γίνονται αντικείμενο ειρωνείας. Με λίγα λόγια, στεναχωριέστε όταν σας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, σας αποδομούν, σας καπελώνουν, γκρεμίζουν αυτά που με κόπο διδάσκετε και εφαρμόζετε στην Ακαδημία.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, ΜΗΝ κάνετε εσείς το ίδιο.

Μην το παίζετε επιστήμονες έχοντας γνώμη επί παντός επιστητού. Δεν είστε ειδικοί λοιμοξιολόγοι. Γίνεστε σαν τον γονιό – οπαδό που από την εξέδρα έχει γνώση για τα πάντα.

Μην διασπείρετε άθελά σας fake news. Κάνετε κακό και συντελείτε στην δημιουργία πανικού. Γίνεστε σαν τον κακό λειτουργό της δημοσιογραφίας που διασπείρει φήμες για δήθεν διαλυμένη ομάδα στα αποδυτήρια.

Μην ανακυκλώνετε θεωρίες συνωμοσίας. Γίνεστε σαν τους όλους όσοι μιλάνε για το άθλημα που αγαπάμε και χαρακτηρίζουν τα πάντα στημένα.

Όλα αυτά, αναγάγετέ τα στο πολλαπλάσιο και στο κρισιμότερο. Γιατί εδώ πλέον δεν μιλάμε για ένα άθλημα και για μία ομάδα αλλά για μια κοινωνία και την ίδια μας τη ζωή.

Μην γίνεστε σαν και αυτά που χρόνια στηλιτεύετε.

Φερθείτε υπεύθυνα. Γίνετε το καλό παράδειγμα. Υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που βλέπουν εσάς και κάνουν τα ίδια.

Φερθείτε σαν ηγέτες. Έστω και στον μικρόκοσμό σας. Αυτό αρκεί!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected