Κατηγορίες
Διάφορα

Ποιοι προπονητές ερασιτεχνικών σωματείων δικαιούνται τα 800€

Οι αθλητικοί σύλλογοι που έχουν τον Κ.Α.Δ. 9312 (Υπηρεσίες Αθλητικών Σωματείων) έχουν αναστολή λειτουργίας με κρατική απόφαση.

Επιδότηση εργαζομένων και προπονητών

Eπιδότηση θα καταβάλλεται στο σύνολό της ανεξαρτήτου των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης των εργαζομένων.

Είναι σύνηθες του φαινομένου σε αθλητικούς συλλόγους είναι η μερική ή η εκ περιτροπής απασχόληση αυτών των εργαζομένων. Π.χ. οι προπονητές εργάζονται (και ασφαλίζονται) από ελάχιστες έως λίγες ώρες την εβδομάδα

Παρ’ αυτά η επιδότηση θα καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δηλαδή είτε ένας προπονητής δουλεύει 2-3 ώρες την εβδομάδα είτε δουλεύει 40 ώρες την εβδομάδα θα επιδοτηθεί στο σύνολο των 800€ (σημ: η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι με βάση τις τωρινές ρυθμίσεις).

Oι εξαιρέσεις

Όταν ένας προπονητής εργάζεται σε περισσότερους του ενός, συλλόγους, θα επιδοτηθεί μόνο μία φορά.
Όταν ένας προπονητής, παράλληλα εργάζεται και σε κάποια άλλη επιχείρηση (ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα) που δεν έχει κλείσει, δεν θα επιδοτηθεί.
Όταν ένας προπονητής, παράλληλα εργάζεται και σε κάποια άλλη επιχείρηση που έχει αναστολή λειτουργίας, θα επιδοτηθεί μονο μία φορά.
Όταν ένας προπονητής εργάζεται «οικειοθελώς» χωρίς ασφάλιση, δεν θα επιδοτηθεί.

H υποχρέωση του αθλητικού σωματείου

Το αθλητικό σωματείο θα δηλώνει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ τη δραστηριότητα (ΚΑΔ) όπου έχει ανασταλεί βάσει υπουργικής απόφασης. Και επίσης θα δηλώνει τους εργαζόμενους που έχει σε αναστολή.

Πληροφοριακά οι ενεργοί εργαζόμενοι θα εμφανίζονται αυτόματα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Στη συνέχεια θα πρέπει το σωματείο να ενημερώνει τους προπονητές για την Δήλωση Αναστολής Δραστηριότητας καθώς και για τον αριθμό πρωτοκόλλου της δήλωσης

Οι εργαζόμενοι που είναι σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ δικαιούνται το επίδομα, αρκεί βέβαια να κάνουν αίτηση σε πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείο Εργασίας όπου θα πρέπει να δηλώσει την αναστολή δραστηριότητας καθώς το ΙΒΑΝ όπου θα πιστωθεί το επίδομα.

Σημ: Όλα τα παραπάνω είναι βάση ερμηνείας των εξαγγελιών.

*Πηγή : insport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected