Κατηγορίες
Διάφορα

“Κραυγή αγωνίας” για τους 1000 εργαζόμενους στη μονάδα “Πτολεμαΐδα 5”

Επιτακτικό αίτημα να κλέισει η μονάδα “Πτολεμαΐδα 5” θέτει ο δήμαρχος Εορδαίας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας.

Όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr, ο Τάσος Τσιλφίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών που έχουν γίνει και τις παρεμβάσεις που ζήτησε από το πολιτικό προσωπικό, τη δημοτική αρχή, τους βουλευτές και το υπουργείο, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Ενέργειες για παρεμβάσεις έγιναν και σε βουλευτές και στον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ και η απάντηση του Χατζηδάκη ήταν όσο χρόνο θέλει να πάει πίσω το έργο η ΤΕΡΝΑ μπορεί, είπε ο κ. Τσιλφίδης. Την ίδια απάντηση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ. Το έργο να σταματήσει ζήτησε και η Φ. Γεννηματά της Πτολεμαΐδα 5 γιατί δουλεύουν 1000 άνθρωποι μέσα σε ένα εργοτάξιο.

Η μονάδα θα πρέπει να πάει στο καθεστώς των 800 ευρώ για να σταματήσει, τόνισε ο ίδιος, λεγοντας πως έκανε παρέμβαση στον εισαγγελέα για το θέμα. Δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός.

«Απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα Κοζάνης και ζήτησα παρέμβαση. Ό,τι μέσα είχα τα είχα εξαντλήσει όλα για αυτό και ζήτησα παρέμβαση Εισαγγελέα και μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά», προσέθεσε.

Εδώ και καιρό κανείς εν παίρνει την απόφαση να την κλείσει, είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Εορδαίας, τονίζοντας πως υπάρχουν σωρεία καταγγελιών από πολίτες στο δήμο, που έχουν να κάνουν με συνωστισμό πολλών ανθρώπων ενα χώρο, είτε κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, είτε κατά της Εργασίας.

Ο κ. Πλακεντάς ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης που έκαναν παρεμβάσεις, ενώ χαιρέτησε την απόφαση να ζητηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η 15νθήμερη παύση λειτουργίας της μονάδας.

«Χρειάζεται μια παρέμβαση άνωθεν», τόνισε ο κ. Πλακεντάς, καλώντας την κυβέρνηση να αναβάλλει και να αναστείλει τις εργασίες στην Πτολεμαΐδα 5, μέχρι αυτό απαιτηθεί.  Μάλιστα θα σταλθεί κοινό έγγραφο προς την κυβέρνηση. «Οφείλουμε να μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, το κάνουμε δημόσια και πρέπει να εισακουστούμε».

Μάλιστα ο κ. Πλακεντάς είπε πως είναι ήδη έτοιμη μηνυτήρια αναφορά που δεν έχει κατατεθεί, ενώ στις διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τσιλφίδης απάντησε πως το πρόβλημα στο πάγωμα των εργασιών είναι οικονομικό, μιας και το πάγωμα των εργασιών θα έχει οικονομικό αντίκτυπο και αυτό δεν πρέπει να ισχύει γιατί το κόστος το μεγαλύτερο είναι ανθρώπινο και είναι οι ανθρώπινο.

«Οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν να κάνουν με χρήματα», είπε και ο κ. Πλακεντάς, ζητώντας από την κυβέρνηση να κλείσει τη μονάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected