Διάφορα

Βέροια : Υποτονική η κίνηση στη λαϊκή, ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στις τράπεζες (photos+vid)

Υποτονική η κίνηση στη λαϊκή αγορά της Βέροιας την τελευταία Τρίτη του Μαρτίου. Ελάχιστος ο κόσμος, σε σχέση με τους φυσιολογικούς ρυθμούς άλλων ημερών, με το κόσμο να αποφεύγει να βγει από το σπίτι.

Αλλά και οι πολίτες που βγήκαν για ψώνια στη «λαϊκή» είχαν μια εντελώς άλλη συμπεριφορά. Λίγα ψώνια, σε μάλλον γρήγορο ρυθμό για να τελειώσουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο γινόταν πιο άμεσα.

Εκείνο πάντως που πρέπει να επισημανθεί είναι η ευταξία του χώρου σε ό,τι αφορά τα επιβαλλόμενα μέτρα. Με πρωτοβουλία και συνεννόηση των ίδιων των πωλητών, οι πάγκοι στήθηκαν σε ικανή απόσταση ο ένας από τον άλλον έτσι ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Σε όλα τα προϊόντα, αλλά πρωτίστως στα τρόφιμα, πέραν των αποστάσεων, απαγορευόταν ρητά το άγγιγμα των προϊόντων χωρίς γάντια.

Για κάθε ενδεχόμενο, ο αστυνομία προέβη νωρίς το πρωί σε έλεγχο για να διαπιστώσει αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

φωτογραφίες στο verianet.gr

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στις τράπεζες

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ελέγχου περιορισμού της κυκλοφορίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες αστυνομικών σε επίκαιρα σημεία προέβαιναν σε ελέγχους με στόχο να περιορίσουν τις τυχόν άσκοπες μετακινήσεις.

Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά του κόσμου είναι στο πλαίσιο συναίνεσης και συνεργασίας.

Βέβαια δεν παύουν να υπάρχουν και οι …εξαιρέσεις – μεμονωμένες ευτυχώς – και έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Σε σχέση με τα φαινόμενα «πυκνής συνάθροισης» που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες η αναμονή ήταν με σειρά κατά άτομο και με αποστάσεις μεταξύ τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected