Κατηγορίες
Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Χαλάρωση στο FFP από την UEFA, καλά νέα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Αναγκασμένη να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης σε διάφορα ζητήματα είναι η UEFA. Αρχικά έβαλε νερό στο κρασί της όσον αφορά την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ήταν ανέφικτο αυτό που αρχικά σκεφτόταν, να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέχρι 30/6. Η τελευταία της απόφαση ήταν η αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το Sportime, ταυτόχρονα πήρε όμως άλλη μία σημαντική απόφαση και αυτή αφορά το Financial Fair Play. Να γίνει πιο ελαστική σχετικά με το FFP.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επανέλαβε την πλήρη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων. Συμφώνησε, όμως, ότι με τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να υπάρξουν και νέα δεδομένα. Έπεσε στο τραπέζι το να δοθεί περισσότερος χρόνος στις Ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων.

Επιπλέον, η πανδημία του COVID-19, τα έσοδα που χάνονται και η οικονομική κρίση που ενδέχεται να χτυπήσει τους πάντες είναι οι παράγοντες που κάνουν την UEFA να αποφασίσει την αναστολή των διατάξεων αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγιση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών τους. Αυτό ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη σεζόν 2020-21 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως εάν ουσιαστικά το FFP ανασταλεί για έναν χρόνο, υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες που… λυτρώνονται. Η μία είναι ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός. Δεν είναι σαφές εάν θα αρθεί η τιμωρία του και θα μπορέσει έτσι να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι, όμως, ξεκάθαρο πως το νέο για εκείνον είναι θετικό, όπως και για τον ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος ήταν αρκετά στριμωγμένος φέτος και γι’ αυτό άλλωστε δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected