Θέμα sportsup.gr : Το μέλλον της Γ Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Όλο και περισσότερα είναι πλέον τα μηνύματα που δεχόμαστε (σε καθημερινή βάση) για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Μετά από έναν περίπου μήνα καραντίνας και κατ επέκταση αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας, οι συζητήσεις για την επανέναρξη δίνουν και παίρνουν.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η περίοδος του Πάσχα θεωρείται από τους λοιμοξιωλόγους η πιο κρίσιμη και για το λόγο αυτό, όλα μετατίθενται μετά τις 27 Απριλίου, όταν και λήγει η παράταση για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Το sportsup.gr επικοινώνησε με 20 περίπου Ενώσεις ποδοσφαίρου, τα πρωταθλήματα των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς προέδρους ομάδων της Γ Εθνικής, που περιμένουν με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το προεδρείο της ΕΠΟ έχει ζητήσει από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων να συγκεντρώσει πληροφορίες από τις κατά τόπους Ενώσεις και συγκεκριμένα σε ποια φάση βρίσκονται τα πρωταθλήματα τους.

Όσον αφορά τη Γ Εθνική, η Επιτροπή γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση (ως διοργανώτρια), καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής διάρκειας και απομένουν τα play off ανόδου στη Football League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη (ίσως και εντός της Μεγάλης Εβδομάδας) για να μελετήσει όλα τα δεδομένα και να αποφασίσει, όπως άλλωστε ανέφερε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στο Ράδιο Λασίθι (ΕΔΩ).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει είναι πως βούληση της διοργανώτριας είναι να πάρει μία απόφαση που θα είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη, ωστόσο όλα θα κριθούν (εκ των πραγμάτων) από το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη χώρα μας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected