Κατηγορίες
Αθλήματα

Ετοιμάζουν εθνικό πρωτάθλημα οι Ισπανοί!

Είναι πιθανό να δούμε μεγάλους παίκτες, όπως οι Rafael Nadal και Roberto Bautista Agut, να επιστρέφουν στους αγώνες όταν αρχίσει να υποχωρεί το πρώτο κύμα του Covid-19, αλλά δεν θα είναι όπως το έχουμε συνηθίσει.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο παγκόσμιος αθλητισμός βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας, όμως σε αντίθεση με τα περισσότερα μεγάλα αθλήματα, το τένις έχει και ένα επιπλέον πρόβλημα, ότι όλες οι σημαντικές διοργανώσεις είναι παγκόσμιες. Γι’ αυτό και οι εκτιμήσεις για το πότε θα έχουμε ξανά tour, δεν είναι και οι πιο αισιόδοξες.

Λύσεις όμως υπάρχουν και μπορεί να δούμε πιο νωρίς τένις υψηλού επιπέδου. Τις τελευταίες μέρες, δείχνει να υπάρχει μια στροφή προς τα εθνικά πρωταθλήματα, καθώς έχουν ξεκινήσει κάποιες κινήσεις από εθνικές ομοσπονδίες.

Μια από τις σημαντικότερες, η RFET της Ισπανίας, σκοπεύει να διοργανώσει εθνικά πρωταθλήματα όταν αρχίσει να υποχωρεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, Tomas Carbonell, υπάρχουν πλάνα για 8-10 τουρνουά, που θα γίνουν σε διαφορετικές ακαδημίες σε όλη τη χώρα, ώστε να μην είναι απαραίτητες ούτε οι μεγάλες μετακινήσεις εντός της Ισπανίας.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο Alejandro Davidovich Fokina, που στα 20 του χρόνια είναι στο Νο.97 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, λέγοντας σε μια συνέντευξή του πως οι καλύτεροι Ισπανοί παίκτες σχεδιάζουν να οργανώσουν ένα ιδιωτικό εθνικό πρωτάθλημα, όταν αυτό θα είναι εφικτό και αν το tour δεν έχει επιστρέψει. H Ισπανία έχει 9 παίκτες στο Top 100 της ΑΤΡ και άλλους 6 στο Top 200.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως συζητείται και στην Αργεντινή. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα La Nacion, υπάρχει μια κοινή συνομιλία στο WhatsApp, στην οποία βρίσκονται παίκτες και προπονητές από την Αργεντινή. Εκεί έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο ενός εθνικού πρωταθλήματος και το έχει επιβεβαιώσει και ο προπονητής του Guido Pella, Kevin Konfederak.

“Είναι πολύ πιθανό στο κοντινό μέλλον να ανοίξουν τα club εδώ, αλλά ακόμα δεν θα μπορούμε να ταξιδεύουμε. Οπότε ένα τοπικό τουρνουά μπορεί να δώσει και κίνητρο, αλλά και προπονήσεις. Θα είναι ωραίο αν το κάνουμε μαζί με την ομοσπονδία. Τα χρήματα προφανώς δεν θα είναι σαν την ΑΤΡ, αλλά φανταστείτε πόσο όμορφο θα είναι για ένα παιδί που παίζει στα Futures, να βρεθεί ξαφνικά στο ίδιο γήπεδο με έναν από τους κορυφαίους παίκτες”, δήλωσε ο Konfederak.

Τέλος, η Τσεχία επίσης αρχίζει να ελαφραίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό και δεν είναι καθόλου απίθανο να διοργανώσει επίσης κάποια τοπικά πρωταθλήματα, μιας και υπάρχουν αρκετοί παίκτες υψηλού επιπέδου, τόσο στο ανδρικό, όσο και στο γυναικείο τένις. Η Petra Kvitova, επέστρεψε μάλιστα στις προπονήσεις πριν από μια εβδομάδα.

“Νιώθω λίγο περίεργα, γιατί δεν υπάρχει το κίνητρο αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο προπονούμαι, προσπαθώ απλά να κρατήσω σε καλή κατάσταση το σώμα μου”, είχε δηλώσει η Kvitova, η οποία προπονείται στο Sparta Club της Πράγας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected