Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Χωρίς φορολογική δήλωση η δεύτερη δόση του Επιδόματος Παιδιού

Κανονικά θα καταβληθεί η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, στις 29 Μαΐου 2020, χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2019 προκειμένου να καταβληθεί το ποσό του επιδόματος παιδιού.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, η πληρωμή της γ’ δόσης για το επίδομα παιδιού Α21, που θα γίνει 31 Ιουλίου θα περιλάβει μόνο όσους έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2020 υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021. Αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2020 η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected