Κατηγορίες
Η Γ Εθνική LIVE
Αθλήματα

Συζήτηση και σύσταση επιτροπών για την επόμενη ημέρα στο άθλημα από την ΟΧΕ

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, στην οποία και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Έγινε μία αποτίμηση της κατάστασης με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ανέλυσε τις εξελίξεις έπειτα από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για ματαίωση και αναβολή Εθνικών και Συλλογικών διοργανώσεων που αφήνει το άθλημα χωρίς διεθνή δραστηριότητα την καλοκαιρινή περίοδο.

Μελετήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η EHF αποφάσισε να ολοκληρώσει την σεζόν, υπολογίζοντας για τις προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων Εθνικών και Συλλογικών διοργανώσεων την κατάταξη των ομάδων βασιζόμενη μόνο στα αποτελέσματα των ομάδων, έως την στιγμή της διακοπής.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Α’ Αντιπρόεδρος αυτής, Στέλιος Αγγελούδης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την συζήτηση της Ολομέλειας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία και σαφέστατα επηρεάζει και διοργανώσεις του χάντμπολ, όπως συνέβη με τις αλλαγές των ημερομηνιών (16-29 Αύγουστου) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021 που έχει αναλάβει η χώρα μας. Επίσης παρουσίασε τις αποφάσεις των ομοσπονδιών και λιγκών της Ευρώπης σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο χάντμπολ, σχετικά με την συνέχιση ή όχι της αγωνιστικής σεζόν και την ανάδειξη πρωταθλητών με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, όπου αυτό συνέβη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ Τάσος Χειβιδόπουλος παρουσίασε την κατάσταση των Εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες μέχρι την ημέρα της διακοπής (12/3), ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη για την συνέχιση ή διακοπή των διοργανώσεων.

Αποφασίστηκε να συσταθούν δύο επιτροπές, μία ιατρική-τεχνική η οποία θα παρακολουθεί την τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων και πως αυτά θα εφαρμόζονται στους αθλητές- συντελεστές του αθλήματος μας και μία επιτροπή, η οποία θα πλαισιώσει την ΔΕΠ αποτελούμενη από θεσμικούς φορείς (ΠΣΑΧ, ΣΥΠΧΕ, ΚΕΔ, Σύνδεσμοι Διαιτητών) και τεχνικούς συμβούλους του αθλήματος που θα επεξεργαστεί όλα τα σενάρια για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, αλλά και την προετοιμασία της επόμενης.

Η Ομοσπονδία -πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση- θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί και κυρίως για το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι για προπονήσεις και με ποιες προϋποθέσεις (πρωτόκολλα υγείας, μέτρα ασφαλείας κλπ) θα μπορούν να διεξαχθούν τόσο αυτές, όσο και οι πιθανοί επίσημοι αγώνες.

loading...
error: Protected