Αθλήματα

Μεταφέρθηκαν για το 2022 οι Μεσογειακοί Αγώνες

Με επίσημη ανακοίνωση της, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ανακοίνωσε πως οι Μεσογειακοί Αγώνες μεταφέρθηκαν το 2022 από το 2021 που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διεθνής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, η Οργανωτική Επιτροπή «Οράν 2021» και η Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας συμφώνησαν για τις νέες ημερομηνίες διοργάνωσης της 19ης έκδοσης των Μεσογειακών Αγώνων. Οι Μεσογειακοί Αγώνες “Oran 2022” θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2022.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση και αξιολόγηση των νέων διεθνών συνθηκών, οι οποίες προέκυψαν στο πλαίσιο της απόφασης αναβολής των Αγώνων έως το 2021, λόγω της άνευ προηγουμένου κατάστασης της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, η οποία προκάλεσε την αναβολή από πολλά διεθνή αθλητικά γεγονότα, εκ των οποίων η πρώτη είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020.

Η απόφαση βασίστηκε στις ακόλουθες αρχές:

1. για την προστασία της υγείας των αθλητών και όλων των συμμετεχόντων στους Μεσογειακούς Αγώνες,

2. να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών, τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών της λεκάνης της Μεσογείου και το υψηλότερο ενδιαφέρον των Αγώνων, σε μια περίοδο κατά την οποία δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη σημαντική διεθνής αθλητική εκδήλωση,

3. το παγκόσμιο διεθνές αθλητικό ημερολόγιο,

4. την ισχυρή βούληση της πόλης του Οράν και της Αλγερίας να παραδώσει στη μεσογειακή αθλητική οικογένεια εξαιρετικούς μεσογειακούς αγώνες. Η Οργανωτική Επιτροπή «Οράν 2021» αποφάσισε ότι η 25η Ιουνίου 2022 θα αφιερωθεί στην τελετή έναρξης της 19ης έκδοσης των Μεσογειακών Αγώνων και ότι η τελετή λήξης των Αγώνων, στις 5 Ιουλίου 2022, ημέρα που συμπίπτει με τον εορτασμό της 60ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλγερίας, θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη διοργάνωση μιας λαμπρής εκδήλωσης, με συμβολισμό για ολόκληρη τη Μεσόγειο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected