Σαν σήμερα, 27 Απριλίου στον αθλητισμό της Ημαθίας

Το sportsup.gr εγκαινιάζει μία νέα στήλη, στην οποία θα παρουσιάζονται καθημερινά τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν στον αθλητισμό της Ημαθίας από το 2012 και έπειτα όταν είχε ξεκινήσει την πορεία του το ImathiaSportsNews.

Ας δούμε τι κατέγραψε σαν σήμερα το ρεπορτάζ από το 2013 (η σελίδα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012) και έπειτα :

2013
1. Για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος U20 της Super League, Βέροια – Πανιώνιος 3-3. Τα γκολ της “Βασίλισσας” σημείωσαν οι Ντόγος, Λίτσι και ο Σίμος με πέναλτι. Η σύνθεση της ομάδας : (Γαϊτάνος) Βόλτσης, Παπαγεωργίου, Ουνγιαλίδης (78′ Παρσόπουλος), Σαρακατσιάνος, Σίμος Ε., Λίτσι, Ντόγος, Στασινόπουλος, Τσόλκας, Κουκουράκης (65′ Σίμος Ν.), Χαραλαμπίδης (46′ Μουρατίδης).

2. Την ήττα στη γειτονική Έδεσσα από τον τοπικό Αερωπό γνώρισε ο Φίλιππος Βέροιας, για την 24η αγωνιστική της A1 χάντμπολ ανδρών. Φίλιππος Βέροιας : Τσιρογιάννης, Αρβανιτίδης, Μιχαηλίδης 2, Δομπρής 6, Παντελίδης, Κορωνάς, Δραγκόλας 3, Ζευγαρόπουλος 1, Κωστακίδης Π. 1, Αποστολίδης, Ντόβας, Δινάλης 1, Κάργατζης, Παπαδόπουλος 8, Δέλιος, Κορωνάς Θ.

3. Την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U19 θα διοργανώσει η Ελλάδα το 2015, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, με τους αγώνες να διεξάγονται σε Πιερία και Ημαθία. Κατερίνη, Λιτόχωρο, Βέροια και Δίον θα είναι οι πόλεις, οι οποίες θα φιλοξενήσουν τις ομάδες που θα λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.

4. Την κούπα του πρωταθλητή της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας παρέλαβε ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, ενώ βραβεύτηκε και η Ποντιακή Νεολαία Αράχου για την άνοδο της στην Α1 Ερασιτεχνική.

2014
1. Με ισοπαλία στα Τρίκαλα ολοκλήρωσε το ταξίδι της στη Β Εθνική, η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Η ομάδα του Λάζαρου Παπαδόπουλου ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Παπαδοπούλου.

2. Επέστρεψε στον πάγκο του ΦΑΣ Νάουσα ο Βασίλης Αργυρίου. Η διοίκηση στον “κυανόλευκο” σύλλογο δεν πήρε το ρίσκο της εύρεσης νέου προπονητή και συμφώνησε με τον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο μήνες, αναάμβάνοντας το δύσκολο έργο της σωτηρίας της ομάδας στη Γ Εθνική.

3. Λευκάδια – Δωτιέας Αγιάς 1-1 (14΄ Έξαρχος / 10΄ Τσατσαλίδης) και Μακροχώρι-Τρίκαλα 0-0 για την 26η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα : ΑΟ Καρδίτσα – Λαμία  1-3, ΑΟ Κύμης – Χαλκίδα 1-0, Πυργετός – ΦΑΣ Νάουσα 0-3 α.α., Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Αμπελωνιακός 1-0, Αχιλλέας Δομοκού – Μαχητής Τερψιθέας 0-1

4. Συμπληρώθηκε το ζευγάρι των ομάδων που προβιβάζονται από τη Γ στη Β Ερασιτεχνική της νέας περιόδου και αυτές θα είναι η ΑΕ Σχοινά και η Νίκη Αγκαθιάς. Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής : Δόξα Επισκοπής – ΑΣ Τριποτάμου  1-2, Ακαδημία Νάουσας – Μακεδονία Νάουσας  1-2, Νίκη Αγκαθιάς – Κένταυρος Μελίκης  3-0, Ρεπό : ΑΕ Σχοινά

5. Σε ένα ματς “γκραν-γκινιόλ”, που κρίθηκε στην παράταση, ο ΓΑΣ Μελίκης επικράτησε της ΑΕ Λάρισας με 90-87 (75-75 κανονικός αγώνας) και τερμάτισε πανηγυρικά στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

6. Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής βόλεϊ Ανδρών (ΕΣΠΕΜ) έδωσε ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος ηττήθηκε από την ισχυρή ομάδα του ΓΣ Κοζάνης με 0-3 σετ.

2015

2016
1. Πραγματοποιήθηκε στο “Makedonia Hotel” η κλήρωση των ομίλων της 1ης φάσης του 1ου Τουρνουά Ποδοτένις που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Μαΐου στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας. Παρουσία εκπροσώπων ομάδων που θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση αλλά και φίλων που ήθελαν από κοντά να γνωρίσουν το άγνωστο εκ των πραγμάτων στην Ελλάδα άθλημα, ο αρχισυντάκτης του sportsup.gr, Αργύρης Τσιγγενόπουλος προχώρησε αρχικά στην παρουσίαση των κανονισμών και στη συνέχεια στην ανάδειξη των ομάδων που θα αποτελέσουν τους 9 ομίλους της πρώτης φάσης.

2. Εξαιρετική πρωτοβουλία του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, η διοίκηση του οποίου, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας για τους πρόσφυγες, διοργάνωσαν ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό αγώνα, γιορτή χαράς και συναδέλφωσης. Η αναμέτρηση ήταν ανάμεσα στους “πράσινους” και προσφύγων που φιλοξενούνται στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ενώ πριν τον αγώνα του ανδρικού τμήματος, έπαιξε το παιδικό με παιδιά προσφύγων.

3. Στον τελικό προκρίθηκε η 4η Περιφέρεια των τριών Ημαθιωτών παικτών! Η 8η περιφέρεια αποτελούμενη από τις ΕΠΣ: Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Θεσσαλία, αντιμετώπισε την 4η περιφέρεια που συγκροτούν παίκτες από τις ΕΠΣ Ημαθίας, Κοζάνης, Πιερίας, με τρεις παίκτες από τον νομό (Δημήτρη Δίντση, Βασίλη Τσιμόπουλο, Χάρης Περπερίδης). Έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι στο οποίο τελικά επικράτησαν τα παιδιά της 4ης περιφέρειας με ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ το οποίο πέτυχε ο Καταχιώτης από την Πιερία στο 70ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

4. Την ήττα με 74-83 γνώρισε στο ΔΑΚ “Βικέλας” η ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας η οποία αντιμετώπισε στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας την ομάδα της Δόξας Λευκάδας. Οι πόντοι: (Γκίμας-Μπλατσιώτης) Τόζιος 3, Τόκας Α., Τόκας Π., Μοτσιόπουλος, Δεληγιώργης 21 (1), Ότοβιτς 9 (1), Ναούμης 17 (2), Κασαμπαλής 9, Σαμαράς 5 (1), Τριχόπουλος 5, Πεχλιβάνος, Οικονομόπουλος 5 (1).

5. Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ (20-25) για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Handball Premier. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη νίκη αυτή μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από το Φίλιππο που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει από τώρα την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος.

6. Ολοκληρώθηκε το 4ο διεθνές τουρνουά χάντμπολ αναπτυξιακών ηλικιών που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια και τα κλειστά γυμναστήρια «Φιλίππειο» και «ΔΑΚ Βικέλας». Θριαμβεύτριες ήταν η Κροατία και η Κροάσια Ζάγκρεμπ που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στα τουρνουά παίδων και παμπαίδων αντίστοιχα.

2017
Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος, που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Α2 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Πολύκαρπος Καζαντζίδης.

2018

2019
(Μεγάλο Σάββατο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected