Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Σήμερα οι πληρωμές για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα γέννας και προνοιακά επιδόματα Απριλίου 2020

Ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ για τα ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, προνοιακά επιδόματα και επίδομα γέννας για τον Απρίλιο 2020.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, τα χρήματα θα είναι διαθέεσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών ενώ θα έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το πρωί

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού η 2η δόση θα καταβληθεί 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Στις 29 Μαΐου, μαζί με τις πληρωμές των άλλων επιδομάτων, τελικά ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει το έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ σε οικογένειες που παίρνουν ΚΕΑ και έχουν ανήλικα παιδιά και το επίδομα ορεινών περιοχών ως 600 ευρώ.

Ειδικότερα, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δίνεται στους δικαιούχους του ΚΕΑ, καταβολή ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Στόχος είναι να ενισχυθούν 63.900 δικαιούχοι Εγγυημένου Εισοδήματος πρώην ΚΕΑ με ανήλικα τέκνα και να λάβουν 100 ευρώ επιπλέον για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ επιπλέον για κάθε επόμενο.

Οι πληρωμές της έκτακτης ενίσχυσης που θα δοθεί στις Μαΐου για οικογένειες που λαμβάνουν ΚΕΑ με ανήλικα παιδιά κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη τους ως εξής:

– Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ.
– Ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.
– Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά θα πάρει 200 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 650 ευρώ αντί 450 ευρώ.
– Ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα τέκνα θα πάρει 250 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 750 ευρώ αντί 500 ευρώ που είναι το πλήρες κανονικό εγγυημένο εισόδημα.
– Ζευγάρι με πέντε ανήλικα τέκνα θα πάρει 300 ευρώ έξτρα ενίσχυση που είναι και το ανώτερο όριο και συνολικά 850 ευρώ αντί 550 ευρώ που είναι το πλήρες μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected