Κατηγορίες
Αθλήματα

Ισόβιος αποκλεισμός για 21χρονο τενίστα για στημένα!

Ο 21χρονος Youssef Hossam, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, να συμμετέχει με κάθε άλλον τρόπο, ή να παρακολουθήσει από κοντά κάποιον επαγγελματικό αγώνα τένις για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς κρίθηκε ένοχος για στήσιμο αγώνων. Πριν 2 χρόνια μάλιστα είχε συμβεί το ίδιο και στον αδερφό του!

Το Tennis Integrity Unit ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως ο Youssef Hossam δεν μπορεί να συμμετέχει ή να παραβρεθεί σε καμια διοργάνωση που διεξάγεται από κάποιο επίσημο όργανο του αθλήματος.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Hossam ήδη ήταν αποκλεισμένος από κάθε δραστηριότητα σχετική με το τένις εδώ και ένα χρόνο περίπου, με αποτέλεσμα να έχει πέσει στο Νο.820 της παγκόσμιας κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε φτάσει στο Νο.291 του κόσμου το 2017.

Στην έκθεση του TIU, αναφέρεται πως κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε πως ο Hossam συνωμοτούσε με κυκλώματα που σχετίζονται με το στήσιμο αγώνων σε χαμηλότερων κατηγοριών τουρνουά τένις στο ITF Circuit.

Η έρευνα κάνει λόγο συγκεκριμένα για 21 περιστατικά, που ο νεαρός Αιγύπτιος “έσπασε” τους κανονισμούς: 8 περιπτώσεις που αφορούσαν το στήσιμο αγώνων, 6 περιπτώσεις παράνομου στοιχήματος, 3 περιπτώσεις μη αναφοράς ύποπτων ενεργειών, 2 απόπειρες προσέγγισης άλλων παικτών να συμμετέχουν στο κύκλωμα και 2 προσπάθειες παρεμπόδισης της έρευνας.

Ο μεγάλος αδερφός του, Karim Hossam (26), με career high στο Νο.337 (09/12/2013), είχε επίσης αποκλειστεί δια βίου από τα γήπεδα και με πρόστιμο 15.000 δολαρίων από το TIU, καθώς είχε κριθεί ένοχος σε 16 περιστατικά διαφθοράς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected