Διάφορα

Ο λογοθεραπευτής Στέφανος Τσίλης στην εκπομπή “Focus” (vid)

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκπομπή στον διαδικτυακό αέρα, αυτή τη φορά με κεντρικά πρόσωπα τα παιδιά και το πως θα ενσωματωθούν πιο εύκολα στο σχολείο και στις δραστηριότητες τους.

Η εκπομπή της Δευτέρας (11/5) είχε καλεσμένο τον λογοθεραπευτή, Στέφανο Τσίλη ο οποίος μας μίλησε για την επίδραση της καραντίνας στα παιδιά, ιδιαίτερα αυτά που παρακολουθούν συνεδρίες λογοθεραπείας-εργοθεραπείας.

Ο ιδιοκτήτης του Διεπιστημονικού Θεραπευτηρίου στη Βέροια, απόφοιτος ΤΕΙ Ηπείρου και με σημαντική εμπειρία στον χώρο, αναφέρθηκε εκτενώς για την επανεκκίνηση των Κέντρων αλλά και τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται, στις οποίες (εκ των πραγμάτων) γονείς και παιδιά θα πρέπει να προσαρμοστούν.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης :

  • Ο ΕΟΠΥ έδωσε παράταση στις καταθέσεις των αποδείξεων και αποζημίωσης έως 30/6. Αναμονή για τα παραπεμπτικά
  • Τα αρνητικά και τα θετικά της καραντίνας στα παιδιά. Αν επηρέασε ο εγκλεισμός και αν οι γονείς είχαν την ευκαιρία έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους.
  • Για τα μέτρα που θα λάβει το Θεραπευτήριο από τις 18/5 όταν και θα ξεκινήσουν οι συνεδρίες. Οι συμβουλές στυς γονείς και η διαδικασία προσαρμογής των παιδιών στα νέα δεδομένα του Κέντρου
  • Οι λόγοι για τους οποίους καθιστούν την τηλε-θεραπεία δύσκολη και πότε είναι επιβεβλημένη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected