Κατηγορίες
Αθλήματα

Σανίκης: «Να κριθεί ο τίτλος αφού παιχτεί το ντέρμπι του δεύτερου γύρου»

Ο Ημαθιώτης αθλητής της ομάδας Χάντμπολ του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Σανίκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ως αθλητής που υπηρετώ το άθλημα του χάντμπολ, εδώ και δυόμιση δεκαετίες και ενώ η φετινή σεζόν, έχω από καιρό αποφασίσει, ότι θα είναι η τελευταία της πολυετούς καριέρα μου και έχοντας υπηρετήσει αρκετούς συλλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τιμώντας το εθνόσημο, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την άποψή μου για την τύχη του πρωταθλήματος της Handball Premier. Θεωρώ ότι η ενδεδειγμένη λύση για το φετινό πρωτάθλημα, είναι η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, με τη διεξαγωγή των δυο αγωνιστικών που απομένουν, στο πλαίσιο των οποίων η ομάδα μου ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα με την οποία ισοβαθμούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, την ΑΕΚ.

Ως αθλητής που αγαπάει το άθλημα, πιστεύω ότι δεν νοείται να παρθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους, εφόσον οι συνθήκες και οι Υγειονομικές επιτροπές το επιτρέπουν και να προετοιμαστούμε για τη διεκδίκηση ενός τίτλου ο οποίος πρέπει να κριθεί αφού παιχτεί και το ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Ανάδειξη πρωταθλητή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στον βαθμολογικό πίνακα δεν μπορεί να παρθεί σε καμία περίπτωση, ενώ θα είναι και μεγάλο λάθος να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η σεζόν γιατί έτσι θα πήγαιναν χαμένοι οι κόποι που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά οι αθλητές και των δυο ομάδων.

Mε δεδομένη την κατάσταση της ισοβαθμίας που επικρατεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν όλες οι ομάδες και να μην ρισκάρουμε από θέμα χρόνου και κορονοϊού, ίσως θα ήταν πιο δίκαιο να παιχτεί έστω ο αγώνας μας με την ΑΕΚ. Ένας αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων που θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο είναι από κάθε άποψη πιο δίκαια απόφαση, από το να δοθεί ο τίτλος σε μια ομάδα η οποία έχει τους ίδιους βαθμούς με μια άλλη.

Περιμένουμε από την ΟΧΕ να πράξει τα δέοντα και να οδηγηθεί σε μια απόφαση που θα διέπεται από το αίσθημα δικαίου».

*e-handball.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected