Σαν σήμερα, 14 Μαΐου στον αθλητισμό της Ημαθίας

Το sportsup.gr εγκαινίασε μία νέα στήλη, στην οποία θα παρουσιάζονται καθημερινά τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν στον αθλητισμό της Ημαθίας από το 2012 και έπειτα όταν είχε ξεκινήσει την πορεία του το ImathiaSportsNews.

Ας δούμε τι κατέγραψε σαν σήμερα το ρεπορτάζ από το 2013 (η σελίδα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012) και έπειτα :

2013
1. Με επιστολή προς όλα τα αθλητικά μέσα αλλά και με ανάρτηση του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Απόστολος Χατζάρας έκανε γνωστή την παραίτηση του από την Ακαδημία του Νηρέα αλλά και από το παιδικό τμήμα του συλλόγου, το οποίο οδήγησε φέτος στον τελικό του πρωταθλήματος.

2. Πραγματοποιήθηκε η τρίτη μέρα του 2o Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού. Τα αποτελέσματα : Envy / Μακεδονική Κτηματομεσιτική – Pro Net  9-6, Τάσος Παπαδόπουλος – Goody’s  8-8, Moments – Κοχλίας  7-6, Original – Hot Spot  5-4, Nouveau – Πλάτανος  3-5, Φούρνος – Ερατεινό  10-1

2014
1. ΦΑΣ Νάουσα – Λαμία 0-2, Αμπελωνιακός – Μακροχώρι  0-3 (65′-74′-84′ Καφές) και Αχιλλέας Δομοκού – Λευκάδια 1-0 για την 29η αγωνιστική της Γ Εθνικής. Η ομάδα της Νάουσας αποχαιρετά οριστικά τη Γ Εθνική και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Α1 Ερασιτεχνική της Ημαθίας. Η σύνθεση του ΦΑΣ : Κύρου, Ζούρκος, Μουρίκι (57 Παπαδής), Πέικος, Μουσικάκης (88 Χατζηγεωργίου), Κεφαλάς (74 Νίκου), Συμπεθέρης, Αβραμόπουλος, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος. Η σύνθεση του Μακροχωρίου : Σταματέλλος, Ηλιάδης Γ., Μαυριδόγλου, Σαλέπης, Σαρηγιαννίδης, Γεωργίου, Πιέτρα (85′ Μπλούκας), Σπανός (46′ Ελευθεριάδης), Τσακαλίδης, Αργυρόπουλος (66′ Τζεϊρανίδης), Καφές. Η σύνθεση των Λευκαδίων : Παπαδόπουλος, Κόλα, Πληκαδίτης, Μπρέγκου, Μισαηλίδης Μ., Πίττος (46′ Μουρατίδης), Μισαηλίδης Π., Λαμπριανίδης, Γιαουτζής (24′ λ.τ. Κουκουράκης), Ρίσσου (76′ Σιμηχανίδης), Δημητριάδης.

2. ΠΑΟΚ Κρηστώνης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1-4 για τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική. Τα γκολ για τους Ημαθιώτες οι Κίτσας Γ. (3) και Ζωγράφος. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου : Απόλλων Αρναίας – Ολυμπιακός Γαλατάδων 1-0. Η σύνθεση του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Λαδάς Δ. (82’ Κίτσας Ε.Δ.), Κίτσας Ε.Π., Νουσιόπουλος, Ζαχαριουδάκης, Κίτσας Θ.. (86’ Κίτσας Κ.), Πατατούκας (72’ Μουρατίδης), Κίτσας Γ., Ζωγράφος, Κίτσας Π., Τζέπης.

3. Μία στιγμή που κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει σε ελληνικά γήπεδα και που αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση ενός ανθρώπου, έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο της Περίστασης Πιερίας. Στην αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τη Δήμητρα Γιάννουλης από τη Λάρισα, στο 82ο λεπτό της συνάντησης, ο Κοταρέλας των φιλοξενούμενων έπεσε στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του. Ο Ημαθιώτης βοηθός Θανάσης Παπαδάκης, που ορίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση μαζί με τους Γιώργο Βρέσκα και Μιχάλη Κελεσίδη, νοσηλευτής ο ίδιος στο επάγγελμα έσπευσε στο μέρος του και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

4. Το πανόραμα της 8ης μέρας του 3oυ EM-DA Futsal Cup που διεξάγεται στο ΔΑΚ Βικέλας : «Goody’s» Βέροια – Καφέ «Μπρίκι» Βέροια  0-3 α.α., Ζαχαροπλαστεία «Παγούρας» Βέροια – «Στέγη Ενέργεια» Βέροια  9-4, Εστιατόριο «Καλά Καθούμενα» – Ενεργειακά τζάμια «Makis Class» Βέροια  4-2, Super Market «Μεσόγειος» Κουλούρα – «Vrettos Recycling» Αλεξάνδρεια  1-3

2015

2016
1. Ο Φίλιππος Πέιος, κάτοχος διπλώματος UEFA B, με συνεργάτη αλλά και παίκτη τον Αντώνη Ντόγο (κάτοχος UEFA C) θα είναι το προπονητικό “δίδυμο” του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας τη νέα σεζόν στην Α2 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας.

2. Για το Τουρνουά μπάσκετ “ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ”, Άτλας 59 – Χωρίς Έλεος 53

2017
1. Τελευταίο εντός έδρας ματς στη Γ Εθνική για τον ΦΑΣ Νάουσα, σε μια αναμέτρηση που γνώρισε την ήττα από τη Δόξα Δράμας με σκορ 2-0. Η σύνθεση : (Ντίσιος) Γρηγοριάδης, Τόσιος (81’ Δίντσης), Γιαννόπουλος, Νύρλας (35’ Μπιγκάνος), Περηφανόπουλος, Παντζαρτζίδης, Σαμαρόπουλος, Κωτσόπουλος, Χατζόπουλος, Μουρίκι (72’ Ντινόπουλος), Τούφας.

2. Πρωταθλητής Ημαθίας ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων! Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Μέγας θα αγωνιστεί στη Γ Εθνική. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 77 βαθμούς συγκομιδή, κατακτά το πρωτάθλημα που ήταν και ο μεγάλος φετινός στόχος.

3. Το παιχνίδι του Παύλου Τσάλμα με τη φανέλα του Αχιλλέα Νάουσας κόντρα στο Μακροχώρι, ήταν το τελευταίο για την πολυετή καριέρα του. Ο 36χρονος αμυντικός ολοκλήρωσε μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα, στην οποία γνώρισε πολλές χαρές και ελάχιστες λύπες.

4. Πρωταθλητής στη Γ Ερασιτεχνική ο ΠΑΣ Λευκαδίων! Οι “κυανόλευκοι” επέστρεψαν δυναμικά μετά την αποχώρηση τους από τα αθλητικά δρώμενα του νομού και βάζουν πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής : Αίας Ημαθίας – Παλασίδειος Ακαδημία  4-2, ΑΕ Σφηκιάς – Άτλας Ζερβοχωρίου  3-3, ΑΕΚ Καμποχωρίου – Μακεδονικός Επισκοπής  8-2, Λευκάδια – Θύελλα Στενημάχου  2-1

4. ΦΟ Αριδαίας – ΑΟΚ Βέροιας  77-87. Ο ΑΟΚ Βέροιας, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στο ΔΑΚ “Βικέλας”, κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών και να πάρει και πάλι το προβάδισμα της έδρας για την κατάκτηση του τίτλου. Οι πόντοι : Τρομπούκης 6, Ουσουλτζόγλου 11, Χρυσάφης, Γκανάς 5 (1), Βοργιαζίδης, Παπουλίδης, Καπνάς 11 (1), Μάντσος 15 (2), Αλευρίδης, Λέφας 17, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 22 (5)

5. Με τρία παιχνίδια ξεκίνησε το τουρνουά μπάσκετ “ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 2017”, που διεξάγεται και φέτος στο Ανοιχτό Γήπεδο Εληάς. Τα αποτελέσματα : Φούφουτος – Nouveau  47-53, Texas Losers – Slow Pistons  57-42, Αβάνα – Basket Gurus  44-42

2018

2019
1. Στον τελικό του πρωταθλήματος U14 της ΕΠΣ Ημαθίας ο Αστέρας Αλεξάνδρειας και ο Μακεδόνας Βέροιας! Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι του ΠΑΟ Κουλούρας (κανονικός αγώνας 1-1) ενώ το συγκρότημα του Γιώργου Μυλωνά έφτασε στο 4-1 κόντρα στη Βέροια, με τους ηττημένους των εν λόγω ζευγαριών να αναμετρώνται στον μικρό τελικό, το Σάββατο 18/5 και ώα 16.00μμ

2. Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βέροιας η συνέντευξη τύπου του 5ου Veria Basketball Camp που θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους από τις 18 έως τις 28 Iουνίου. Το παρών στο πάνελ της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσαν εκπρόσωποι των συλλόγων καλαθοσφαίρισης της πόλης και συγκεκριμένα ο Ηλίας Λαζός (πρόεδρος διοικούσας επιτροπής μπάσκετ Φιλίππου Βέροιας), ο Γιάννης Ταγκίδης (προπονητής του ΑΟΚ Βέροιας) και για πρώτη φορά οι Αετοί Βέροιας, από τους οποίος το παρών έδωσε ο πρόεδρος, Σίμος Γαβριηλίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected