Κατηγορίες
Αθλήματα - Γενικά

Τρία στα τρία για τον ανίκητο Στέφανο! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Dustin Brown με 3-1 και έγινε ο πρώτος παίκτης στο Ultimate Tennis Showdown, που έχει μόνο νίκες στα 3 πρώτα παιχνίδια του.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι πλέον μόνος στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Mouratoglou Tennis Academy, καθώς κέρδισε τον Brown με 3-1 (12-14, 18-13, 16-11, 15-10) και έγινε ο μοναδικός για την ώρα παίκτης που έχει 3 νίκες στη διοργάνωση.

Αργότερα (22:00GR), o Matteo Berrettini θα αντιμετωπίσει τον Feliciano Lopez και αν κερδίσει μπορεί και εκείνος να φτάσει τις 3 νίκες στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο άλλος παίκτης που είχε 2 νίκες, Alexei Popyrin, ηττήθηκε νωρίτερα σήμερα από τον David Goffin με 4-0.

Ο Τσιτσιπάς έχασε σήμερα την 1η περίοδο από τον πολύ εντυπωσιακό και πάντα απρόβλεπτο Γερμανοτζαμαϊκανό τενίστα, όμως κυριάρχησε στις 3 επόμενες και δίκαια έφτασε σ’ αυτή τη νίκη.

Τα πάντα ήταν ρευστά στην 1η περίοδο με τον Brown να αξιοποιεί περισσότερο τις κάρτες του και να έρχεται σε πολύ πλεονεκτική θέση ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, καθώς είχε 2 σερβίς στη διάθεσή του και το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο (12-12). Ο 35χρονος τα αξιοποίησε και τα δυο για να κερδίσει το 10λεπτο με 14-12.

Ανέβασε αμέσως μετά απ’ αυτό ρυθμούς ο Στέφανος, ο οποίος κέρδισε τους πρώτους 5 πόντους στη 2η περίοδο (5-0) και έκτοτε είχε συνεχώς τον έλεγχο, διατηρώντας το προβάδισμα ασφαλείας μέχρι και το τέλος.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, ο Στέφανος απέκτησε από νωρίς τα ηνία και στην 3η περίοδο, έχοντας μια διαφορά 6-7 πόντων, η οποία ωστόσο καλύφθηκε από τον Brown, που κατάφερε 2,5 λεπτά περίπου πριν το τέλος του 10λεπτου να μειώσει σε 11-9. Ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε με ένα δικό του σερί 5 πόντων (16-9) σ’ αυτά τα τελευταία λεπτά, για να ανοίξει ξανά τη διαφορά και να κερδίσει τελικά 10λεπτο με 16-11.

O Brown πραγματοποίησε μια καλή προσπάθεια για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και στα μέσα της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε με 7-4, έχασε όμως ένα φαινομενικά εύκολο βολέ στον επόμενο πόντο και μια σημαντική ευκαιρία για να “ξεφύγει” με 8-4.

Ανταυτού ο Στέφανος μείωσε σε 7-5 και στον αμέσως επόμενο πόντο πήρε ξανά προβάδισμα, καθώς αξιοποίησε την κάρτα του “Winners Count X3”, πέτυχε δηλαδή winner που μέτρησε για 3 πόντους. Το παιχνίδι έμεινε αμφίρροπο έως τα τελευταία λεπτά, όταν ο Στέφανος αξιοποίησε και τη 2η κάρτα του, σερβίροντας συνεχόμενα σε 4 διαδοχικούς πόντους, τους οποίους κέρδισε όλους για να βρεθεί μπροστά με 13-9, μόλις 80 δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Brown δεν είχε αρκετό χρόνο για να αντιδράσει και ο Στεφ πήρε την περίοδο με 15-10 για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected