Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η προσμονή χρόνων έφτασε στο τέλος της : Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ!

Τριάντα χρόνια ήταν πολλά. Η αναμονή όμως έλαβε τέλος. Η Λίβερπουλ, πήρε το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, κατέκτησε για πρώτη φορά την Premier League.

Πέρασαν 30 χρόνια. Πέρασαν γενιές. Οι παλιότεροι σιχτίρισαν, έπαθαν κατάθλιψη, γέμισαν νοσταλγία και οι νεότεροι ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που συνέβη. Ολες οι ηλικίες όμως δέχτηκαν τεράστια καζούρα και βίωσαν ποδοσφαιρική… ταπείνωση. Το φαινόμενο της Λίβερπουλ όμως είχε ανέκαθεν μία τρομακτική δύναμη, μία ιδιαιτερότητα. Να διατηρεί τη δυναμική του club, να γιγαντώνει το brand name, να αποκτά νέους οπαδούς, ακόμα και όταν η ομάδα τους τίτλους να την προσπερνούν.

Κοτζάμ Λίβερπουλ λοιπόν και Premier League δεν είχε στο παλμαρέ της. Τώρα έχει. Οι Κόκκινοι είναι πρωταθλητές. Είναι ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της Αγγλίας και αυτό το πρόσμεναν με τρέλα. Τώρα θα το απολαύσουν. Είναι δικό τους. Τους ανήκει δικαιωματικά και μάλιστα με την πλήρη αποδοχή ότι ήταν οι καλύτεροι και έπαιξαν μπαλάρα.

Και αφού πέρασαν 30 χρόνια και το Λιμάνι θα καίγεται για μέρες, εδώ στο gazzetta.gr δεν γινόταν να μην το βιώσουμε εξίσου έντονα. Στήσαμε λοιπόν ένα σούπερ αφιερωματικό ολοκόκκινο micro-site αποκλειστικά για τους Reds. Δεκάδες θέματα για όσα συνέβησαν το 1990, όσα μεσολάβησαν και κράτησαν την ομάδα μακριά από την κορυφή, αλλά κυρίως όσα την οδήγησαν στο να σηκώσει την κούπα.

Ο μαέστρος Γιούργκεν Κλοπ, οι κινήσεις της διοίκησης και οι δικές του. Οι πρωταγωνιστές και όσα κατάφεραν, ώστε το 19ο πρωτάθλημα να γίνει δικό της. Απολαύστε λοιπόν μέσα από τις ξεχωριστές ιστορίες το ταξίδι που έστειλε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της χώρας. Στην κορυφή του δικού της κόσμου. Εκεί που βρίσκονται πλέον όλοι οι οπαδοί της…

Λίβερπουλ 19: (1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990, 2020)

Η Τσέλσι έδωσε τον τίτλο στη Λίβερπουλ!

Από το Λονδίνο με… αγάπη! Η Τσέλσι κέρδισε 2-1 τη Σίτι και η Λίβερπουλ έπειτα από 30 χρόνια βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Αγγλίας!

Χρειάστηκαν περίπου 11.000 ημέρες για να βρεθεί η Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή της Αγγλίας! Η κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος ήρθε στο… Λονδίνο και η στέψη έγινε από την Τσέλσι! Οι Μπλε επικράτησαν 2-1 της Σίτι, η διαφορά των Reds από τη 2η θέση είναι στους 23 βαθμούς και η Λίβερπουλ πανηγυρίζει! Οσο για τους Λονδρέζους, έκαναν τεράστιο βήμα για την έξοδο στο Champions League. Στην πιο καυτή μέρα στο Νησί είχαμε και το καλύτερο ματς μετά το restart, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

*το αφιέρωμα ανήκει στο gazzetta.gr

error: Protected