Κατηγορίες
Basket

Τα τυπικά για Μαυροκεφαλίδη στο Περιστέρι, “πόθος” ο Κατσίβελης

Έτοιμο να ολοκληρώσει μία ακόμα ηχηρή κίνηση είναι το Περιστέρι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA απομένουν τα τυπικά για την μεταγραφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στα δυτικά προάστια.

Οι κινήσεις του Περιστερίου, αυτό το καλοκαίρι, είναι μεθοδικές και βάσει του πλάνου που έχουν στο μυαλό τους ο Νίκος Παπανικολόπουλος, οι συνεργάτες του, αλλά και οι ιθύνοντες την ομάδα. Στα δυτικά προάστια ο στόχος εξ αρχής ήταν η δημιουργία μιας «γεμάτης» και άκρως ανταγωνιστικής ομάδας, που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε «διπλές» υποχρεώσεις σε Basket League και BCL αντίστοιχα.

Μετά την απόκτηση του Τεράν Πέτεγουεϊ και την παραμονή των Στίβεν Γκρέι και Παναγιώτη Βασιλόπουλου (θα ανακοινωθεί άμεσα) οι Περιστεριώτες ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν μία ακόμα σημαντική κίνηση, που αναμένεται να τους ανεβάσει επίπεδο και να προσθέσει εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ετοιμάζεται για να μετακομίσει στο Περιστέρι. Η υπόθεσή του προχώρησε πολύ τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε… διακριτικά τις εξελίξεις με τον Προμηθέα και από τη στιγμή που τα πάντα ξεκαθάρισαν (Προμηθέας και Μαυροκεφαλίδης συμφώνησαν να μην συνεχίσουν μαζί) έγινε η κίνηση ματ. Συν τοις άλλοις, στο Περιστέρι από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν πως η ποιότητα του «Λου» θα ήταν αυτή που θα άλλαζε τα δεδομένα ενόψει της νέας σεζόν. Η επαφή του με το καλάι είναι γνωστό πως είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και σε αυτή αναμένεται να ποντάρει η ομάδα τη νέα σεζόν.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών όχι απλώς έχουν προχωρήσει, αλλά έχει υπάρξει και συμφωνία σε σημαντικούς όρους όσον αφορά το συμβόλαιο του έμπειρου σέντερ. Και μάλιστα το deal βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών (το πιθανότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση του Περιστερίου για τη μεταγραφή του Μαυροκεφαλίδη).

Πλέον, απομένουν τα τυπικά ώστε ο 35χρονος σέντερ να ντυθεί στα κίτρινα-μπλε τη νέα σεζόν και να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες του Περιστερίου, σε μια κίνηση που επισφραγίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις διαθέσεις της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου ενόψει της νέας σεζόν.

Φουλάρει και για Κατσίβελη

Το Περιστέρι έχει αρχίσει να υλοποιεί τον σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχοντας αποκτήσει ήδη τους Στίβεν Γκρέι και Τεράν Πετεγουέι και ο Νίκος Παπανικολόπουλος θέλει να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση της περιφερειακής γραμμής της ομάδας στη βάση ενός δεδομένου: τη νέα σεζόν ο Ζώης Καράμπελας θα έχει βασική θέση στο ροτέισον προκειμένου να αρχίσει η αξιοποίησή του και να αποδίδει η επένδυση που έχει γίνει σε αυτόν.

Ο 19χρονος Καράμπελας είναι ένας πόιντ γκαρντ 1,82μ., βραχύσωμος δηλαδή, και σύμφωνα με τους κανόνες της μπασκετικής λογικής πρέπει να πλαισιωθεί από έναν υψηλόσωμο γκαρντ για να υπάρξει ισορροπία στη θέση και πολλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Υπ’ αυτή την έννοια, ο Δημήτρης Κατσίβελης (29, 1,96μ.) αποτελεί ενδεδειγμένη περίπτωση, γι’ αυτό το Περιστέρι φουλάρει για να τον αποκτήσει!

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Κατσίβελης έπαιξε και τη φετινή σεζόν στον Προμηθέα, ωστόσο μετά την απόκτηση του Μιχάλη Λούντζη (ψηλός γκαρντ κι αυτός, τον ήθελε, εκτός από την ΑΕΚ και το Περιστέρι, αλλά αυτός προτίμησε το ρόλο και τον χρόνο που του έδωσε ο Μάκης Γιατράς) φαίνεται πως δεν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτόν στην ομάδα της Πάτρας. Οι συζήτησεις μαζί της για ανανέωση της συνεργασίας του δεν οδηγούν πουθενά, προφανώς εξαιτίας αυτού του λόγου, και το Περιστέρι θέλει να αδράξει την ευκαιρία.

Η ομάδα των δυτικών αθηναϊκών προαστίων βρίσκεται σε επαφές με τον Κατσίβελη που μπορούν να χαρακτηριστούν προχωρημένες και αν ο διεθνής γκαρντ ξεμπερδέψει με τον Προμηθέα, το πιο πιθανό είαι να βρει την επόμενη επαγγελματική στέγη του στο Περιστέρι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected