Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου στον αθλητισμό της Ημαθίας

Το sportsup.gr εγκαινίασε μία νέα στήλη, στην οποία θα παρουσιάζονται καθημερινά τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν στον αθλητισμό της Ημαθίας από το 2012 και έπειτα όταν είχε ξεκινήσει την πορεία του το ImathiaSportsNews.

Ας δούμε τι κατέγραψε σαν σήμερα το ρεπορτάζ από το 2013 (η σελίδα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012) και έπειτα :

2013
Νέος προπονητής στην ΑΕ Καψόχωρας αναλαμβάνει ο Χρήστος Τερζίδης. Την ίδια ώρα αποχωρεί ο Νίκος Μεντεσίδης, ενώ οι δύο πρώτες μεταγραφές είναι οι Χρήστος Δημόπουλος από τον Εθνικό Κλειδιού και Λάμπρος Μαγγανάρης από τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.

2014
Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στο σεμινάριο διαιτησίας και σύμφωνα με τις λίστες που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, οι Δημήτρης Καραντώνης, Δημήτρης Μαλούτας (διαιτητές) και Στέφανος Παρασίου (βοηθός) πέρασαν με επιτυχία.

2015
1. Μία εκ των πιο σημαντικών στιγμών στην 50χρονη ιστορία του έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, ο οποίος φιλοξένησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη θρυλική Φερεντσβάρος. Η αναμέτρηση – θεσμός ήταν στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο πλευρών που προήλθε από την αξιέπαινη πρωτοβουλία του μόνιμου κάτοικου Βουδαπέστης και Τρικαλινού στην καταγωγή, Χρήστου Κασνακίδη.

2. Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό σχήμα από την τελευταία Γενική Συνέλευση της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου. Ο βασικός κορμός της νέας διοίκησης παραμένει ως έχει, με την παραμονή στο πόστο του προέδρου του Σίμο Μυλωνά.

3. Δεν θα μπορούσε να “κλείσει” με καλύτερο τρόπο η παρουσία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Football Stars» στο «NEXT LEVEL ATHLETIC CAMP» της Θάσου.  Ο Δημήτρης Πετκάκης ως επικεφαλής και τα παιδιά που συνόδευσαν την αποστολή στο όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος μέσα από 8ήμερα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες και εξειδικευμένους τεχνικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος ανήκει στους συνεργάτες του Camp.

2016
Την κυανοκίτρινη φανέλα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου θα φορούν και τη νέα σεζόν οι Σάκης Ρίσσου, Παναγιώτης Ντατσής και Σάκης Παπαδής, οι οποίοι “εγκαινιάζουν” μια σειρά επαφών των διοικούντων με τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο Δημήτρης Χαλκιάς έχει προτείνει την παραμονή τους.

2017
1. Στην ανανέωση συνεργασίας και με τον Σταύρο Ουσουλτζόγλου, προχώρησε η διοίκηση του ΑΟΚ Βέροιας.

2. Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων με την συμμετοχή 8 ομάδων. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα ο τίτλος κρίθηκε και μαθηματικά, αφού ο Φίλιππος Βέροιας επιβλήθηκε της ΑΕΣΧ Πυλαίας, φτάνοντας τους 4 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι το αυριανό ματς με τον Άρη έχει ενδιαφέρον μόνο για την ομάδα της Νίκαιας. Οι Βεροιώτες έχουν υπέρ τους και την ισοβαθμία με τον Φοίβο, τον οποίο κέρδισαν άνετα στην Α’ φάση. Οι ομάδες των Συκεών, της Νίκαιας και της Πυλαίας θα παλέψουν στους αυριανούς αγώνες για τα δύο μετάλλια που απομένουν.

3. Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Δημήτρη Χαλκιά για ακόμη μία σεζόν, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου προχωρά αρχικά στη σύνθεση του τεχνικού επιτελείου. Ο Στέργιος Τσίλκος παραμένει σταθερά στο πόστο του Τεχνικού Συμβούλου, αλλά και του ανθρώπου που παρακολουθεί παίκτες αλλά και αντίπαλες ομάδες, ενώ ο Παναγιώτης Θεοδοσιάδης θα είναι ο…κέρβερος των πάγκων, παραμένοντας Γενικός Αρχηγός της ομάδας. Η είδηση όμως είναι ο νέος ρόλος του Δημήτρη Θεοδοσιάδη, ο οποίος θα παραμείνει μεν στο ρόστερ και θα βοηθήσει (όποτε χρειαστεί) με την εμπειρία και τις ικανότητες του, ωστόσο από φέτος θα βρίσκεται στο πλάι του Δημήτρη Χαλκιά.

4. Με τα καλύτερα λόγια αποχαιρετά τον προπονητή Νίκο Αντωνά η διοίκηση του ΓΑΣ Κοπανού. Ο έμπειρος προπονητής απέδειξε για ποιο λόγο συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του νομού Πέλλας και σίγουρα άφησε το στίγμα του στους “κιτρινόμαυρους” που παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Την ίδια αποχωρεί από τις Ακαδημίες Ακαδημίες του ΓΑΣ Κοπανού ο Αντώνης Λυμούσης.

5. Τις υπηρεσίες του Γιώργο Συμεωνίδη, θα συνεχίσει να απολαμβάνει ο νεοφώτιστος στην Α1 Ερασιτεχνική, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας. Την ίδια ώρα, αποχωρούν οι Θοδωρής Δημούλτσης και Κωνσταντίνος Αυτζής.

6. Μετά τους Δημήτρη Μελιόπουλο και Γιάννη Ιωάννου, που ήδη έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟ Κουλούρας, ένας ακόμη παίκτης από τους “ασπρόμαυρους” παίρνει τον δρόμο για τα Πηγάδια. Ο λόγος για τον Κώστα Ισακκίδη (γεν. 2003) ο οποίος επιλέχθηκε από τους ανθρώπους της ακριτικής ΠΑΕ και θα ενσωματωθεί με την έναρξη της προετοιμασίας. Την ίδια ώρα, Πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό κέντρο του ΠΑΟ Κουλούρας, η τελετή λήξης της αγωνιστικής περιόδου ‎2016 – 2017 για τη Σχολή Ποδοσφαίρου.

2018
1. Ολοκληρώνεται σταδιακά το παζλ των ανανεώσεων από το περσινό ρόστερ των Αετών Βέροιας. Όπως ανακοίνωσαν οι “ασπρόμαυροι”, ο Γιώργος Πάππου θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ, μετά από μια σεζόν με 162 πόντους και πολύ καλή αμυντική παρουσία.

2. Mετά από ματς θρίλερ ο Φίλιππος Βέροιας πανηγυρίζει το τρίτο συνεχόμενο και το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία του στην κατηγορία των παίδων. Στον τελικό του final 8, στο κλειστό της Προσοτσάνης, η ομάδα της Βέροιας αναδείχθηκε ισόπαλη 28-28 με την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση με σασπένς και πολύ πάθος και πήρε τον τίτλο λόγω καλύτερης διαφοράς στα γκολ.

3. Μία ακόμη ανανέωση στο γυναικείο χάντμπολ του Φιλίππου, που ανακοίνωσε την παραμονή της Κλαίρης Γεωργιάδου.

4. Τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές παραμένουν “κάτοικοι” Αγίας Μαρίνας. Ο λόγος για τους Μπάμπη Τηλκερίδη, Χριστόφορο Κεχαΐδη, Αντώνη και Μανώλη Κούβαρο.

5. Την πρώτη του μεταγραφή πραγματοποίησε ο ΓΑΣ Κοπανού. Οι “κιτρινόμαυροι” ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Δημήτρη Πρόιο, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά από έναν χρόνο, στον οποίο αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου.

6. Παραμένει στην ΑΕ Σχοινά ο Λευτέρης Κίτσας.

2019
1. «Έφυγε» στα 76 του χρόνια ο Θέμης Θεοδωρίδης, μία από τις «σημαίες» της «Βασίλισσας του Βορρά».

2. Παρελθόν από το δυναμικό της Βέροιας αποτελεί ο Ανέστης Κοντογουλίδης. Ο 27χρονος (07/06/1992) τερματοφύλακας εντάχθηκε στη “Βασίλισσα” το καλοκαίρι του 2018 και κατέγραψε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected