Κατηγορίες

Ανακοινώθηκε και επίσημα η αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Γυναικών

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΕΠΟ προχώρησε στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων στο γυναικείο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για τη σεζόν 2020/2021.

Η Α Εθνική θα διεξαχθεί με δύο ομίλους (από 11 ομάδες), ένα ιδιαίτερα καινοτόμο σύστημα διεξαγωγής καθώς ελάχιστα πρωταθλήματα πρώτης εθνικής κατηγορίας ανά την Ευρώπη, διεξάγονται σε δύο γκρουπ.

Όσον αφορά τη Β Εθνική, αυτή θα διεξαχθεί με περισσότερες ομάδες (άρα και ομίλους) καθώς ανεβαίνουν συνολικά 10 από τη Γ Εθνική και δεν υποβιβάζεται καμία.

Τέλος, δεν γίνεται αναφορά για τη Γ Εθνική καθώς από τις δηλώσεις συμμετοχής θα φανούν πόσες και ποιες θα είναι αυτές που θα αγωνιστούν στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά :

“Ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των Γυναικείων Πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-21, όπως προέκυψε από το Πρακτικό της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου και την τροποποίηση της Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας από δώδεκα (12) σε είκοσι δύο (22) και δημιουργία δύο (2) Ομίλων.

2) Προβιβασμό από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, των δέκα (10) ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.

3) Προβιβασμό από τη Γ΄ στη Β΄ Κατηγορία δέκα (10) ομάδων και συγκεκριμένα:
α) Όσον αφορά τους Ομίλους 1ος – 6ος, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον Όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 Ομίλων), σύνολο έξι (6) ομάδες και
β) Όσον αφορά τον 7ο και 8ο Όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο (2) Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στη Περιφέρεια του Ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις (4) ομάδες.

4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Κατηγορίας.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected