Ποδόσφαιρο Κόσμος

Να σημειώσουμε το όνομα του Ζόελσον Φερνάντες για το μέλλον (vid)

Λουίς Φίγκο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κουαρέσμα. Αν μη τι άλλο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ξέρει να βγάζει world class ακραίους κυνηγούς στο ποδόσφαιρο.

Τώρα ετοιμάζεται να συστήσει έναν ακόμη. Τον Ζόελσον Φερνάντες, που στα 17 του χρόνια αποτελεί μεταγραφικό στόχο top ευρωπαϊκών συλλόγων. Με την Άρσεναλ έτοιμη να προσφέρει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για τον ‘νέο Ρονάλντο’.

“Είναι αλήθεια πως το γεγονός ότι συγκρίνομαι με τέτοιους ποδοσφαιριστές μου δημιουργεί μια έξτρα πίεση. Προσπαθώ να ακολουθώ το παράδειγμα τους και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ σε κάθε παιχνίδι”, υποστήριξε πρόσφατα στην ‘O Jogo’. Ο πατέρας του, Εουσέμπιο Μάνγκο, πέρασε από τα τμήματα υποδομής των Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Πόρτο, πριν τελικά αγωνιστεί σε διάφορους συλλόγους χαμηλότερων κατηγοριών τα επόμενα χρόνια.

Ο Ζόελσον πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Γουινέα-Μπισάου και ξεκίνησα να κλωτσάει το τόπι στην Academia Valusa do Bairro Militar, ομάδα στα προάστια της πρωτεύουσας. Στην Πορτογαλία έφτασε 11 ετών, ωστόσο τα λαγωνικά της Σπόρτινγκ μυρίστηκαν αμέσως το ταλέντο του. Κάθε σαββατοκύριακο για τα επόμενα δύο χρόνια ταξίδευε 250 χιλιόμετρα από την πόλη Αβέιρο ως τον πορτογαλική ακτή για να παίζει στα μικρά ηλικιακά τμήματα. Στα 13 του μετακόμισε στην Λισσαβώνα για full time συμμετοχή στην Ακαδημία της Σπόρτινγκ.

Αν και δεξιοπόδαρος χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Με την ταχύτητα και την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια να ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά. Το 2019 έκανε σποραδικές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και απέκτησε εξαιρετική σχέση με τον τότε αρχηγό της Σπόρτινγκ και νυν παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες.

O 35χρονος προπονητής της ομάδας σήμερα, Ρούμπεν Αμορίμ, είναι θαυμαστής των ικανοτήτων του 17χρονου εξτρέμ και αυτός που του έδωσε τις πρώτες του 3 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Ο Ζόελσον Φερνάντες πέρασε ως αλλαγή στις αναμετρήσεις με Ζιλ Βιθέντε, Μορεϊρένσε και Πόρτο, το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου. Έσπασε μάλιστα ένα ρεκόρ πολλών ετών που κρατούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Σπόρτινγκ που αγωνίστηκε σε επίσημο ματς της πρώτης ομάδας.

Ο Φερνάντες έχει συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ ως το 2022 και ρήτρα αποδέσμευσης στα 45 εκατ. ευρώ. Με την Άρσεναλ έτοιμη να την καλύψει και τις Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Λειψία να παρακολουθούν τις εξελίξεις, η ομάδα της Λισσαβώνας ‘τρέχει’ να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον παίκτη μέχρι το 2025, τοποθετώντας πλέον μια νέα ρήτρα ύψους 80 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και τόσο σίγουρο πως θα τα καταφέρει…

“Το ενδιαφέρον που υπάρχει για εμένα είναι κολακευτικό και αντιπροσωπεύει την αξία της δουλειάς μου. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα σενάρια, είναι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι και παλεύω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, που είναι να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα. Κανείς δεν μου έχει μιλήσει για επέκταση του συμβολαίου ακόμη. Εξάλλου κι εγώ προσπαθώ να μην σκέφτομαι πολύ αυτά τα πράγματα. Απλά θέλω να παίξω ποδόσφαιρο”, υποστήριξε ο 17χρονος wonderkid σχετικά με την περίπτωση του.

Οι φίλοι της Σπόρτινγκ περιμένουν με αγωνία να δουν σε φουλ δράση το νέο project των τμημάτων υποδομής της ομάδας τους, ωστόσο το πιθανότερο είναι να… μείνουν με την όρεξη. Ο Ζόελσον Φερνάντες πολύ δύσκολα θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη στα στενά ποδοσφαιρικά της Λισσαβώνας και της Πορτογαλίας.

View this post on Instagram

⚽️??

A post shared by Joelson Fernandes (@joelsonfernandes78) on

Πηγή : contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected