Γ Εθνική / Τοπικά

Σειρά οικονομικών ελαφρύνσεων για τις ομάδες της ανακοίνωσε η ΕΠΣ Μακεδονίας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣ Μακεδονίας την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Να είναι μειωμένη, τουλάχιστον, δύο μήνες η αγωνιστική περίοδος 2020 – 2021 σ’ όλες τις κατηγορίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους (λιγότερες αγωνιστικές), προκειμένου τα σωματεία να έχουν λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις και λιγότερα λειτουργικά έξοδα.

2. Να μειωθεί ΜΟΝΟΝ τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 το παράβολο που καταθέτουν τα σωματεία ως ετήσια συνδρομή και ως δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Συγκεκριμένα τα σωματεία της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να καταβάλουν το ποσό των 250,00 ευρώ αντί των 300,00 ευρώ, της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 200,00 ευρώ αντί των 250,00 ευρώ, της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 150,00 ευρώ αντί των 200,00 ευρώ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 130,00 ευρώ αντί των 180,00 ευρώ.

3. Στο κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων της φετινής περιόδου τα σωματεία της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας να καταβάλουν το ποσό των 50,00 ευρώ αντί των 100,00 ευρώ, ενώ ΔΩΡΕΑΝ θα είναι η συμμετοχή των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

4. ΔΩΡΕΑΝ να είναι η συμμετοχή των σωματείων στις κατηγορίες από την Κ 6 μέχρι την Κ 10, ενώ παράβολο συμμετοχής μόνον 20,00 ευρώ να καταβάλουν στις κατηγορίες Κ 11 και Κ 12 και 50,00 ευρώ στις κατηγορίες Κ 13 μέχρι Κ 17.

5. ΔΕΝ θα αποδοθούν από τα σωματεία της Α1, Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Ένωση τα ποσά που αντιστοιχούν από τη διαχείριση των εισιτηρίων όταν είναι γηπεδούχα, ήτοι της β’ δόσης της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 και της α’ δόσης της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021.

Τα ποσά που αντιστοιχούν ανά κατηγορία είναι: Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία 250,00 ευρώ (125,00 + 125,00 ευρώ), Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία 200,00 ευρώ (100,00 + 100,00 ευρώ) και Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία 50,00 ευρώ (25,00 + 25,00 ευρώ),

6. ΔΕΝ θα επιβληθούν πρόστιμα για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο σε σωματεία, αξιωματούχους και ποδοσφαιριστές.

7. Να καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί το εξοδολόγιο κάθε αγώνα κατόπιν συζήτησης με την Επιτροπή Διαιτησίας και την Υγειονομική Επιτροπή (γιατροί) ή να διεξάγονται κάποιοι αγώνες ΧΩΡΙΣ οικονομική επιβάρυνση των σωματείων με εξαίρεση τα έξοδα μετακίνησης των συντελεστών των αγώνων (διαιτητών, παρατηρητή, ιατρού).

8. Να ορίζονται παρατηρητές αγώνων ΜΟΝΟΝ στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ στους αγώνες των υπολοίπων κατηγοριών θα ορίζονται παρατηρητές σ’ όσους έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον ή είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, σύμφωνα με την απόλυτη κρίση της Επιτροπής Παρατηρητών.

9. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο των σωματείων που ήταν σε αδράνεια τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και όσων επαναδραστηριοποιήθηκαν την περσινή αγωνιστική περίοδο.

10. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 στο πρόγραμμα αρωγής και χειρουργικών επεμβάσεων τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών όσων σωματείων είχαν καταθέσει την συνδρομή τους και συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περσινή αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020.

Αντίθετα όσα σωματεία δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα και επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 150,00 ευρώ.

11. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα ορισμού ιατρών σ’ όλους τους αγώνες ανδρών και υποδομών με ευθύνη της ΕΠΣΜ, παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνα για την υποχρεωτική παρουσία των ιατρών στους αγώνες τα γηπεδούχα σωματεία, προκειμένου να έχουν οικονομικό όφελος τα σωματεία όλων των κατηγοριών και ιδίως της περιφέρειας.

12. Για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο η ΕΠΣ Μακεδονίας να συμβληθεί με Ορθοπεδικό Ιατρό, φυσικοθεραπευτή και διαγνωστικό κέντρο για δωρεάν εξετάσεις ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται και για τη διενέργεια, στη συνέχεια, αντίστοιχων φυσικοθεραπειών, σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση.

13. Να συνεργαστεί με τον Τομέα Ιατρικής και Αθλησης του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξετάζονται οι ποδοσφαιριστές, κατόπιν ραντεβού, για την έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή καταβάλλοντας το ποσό των 15,00 ευρώ.

14. Να συμβληθεί η ΕΠΣΜ με αθλητική εταιρεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα σωματεία ποδοσφαιρικές μπάλες με φθηνότερη τιμή. Συγκεκριμένα κάθε σωματείο σε παραγγελία δέκα μπαλών θα καταβάλει το ποσό των 100,00 ευρώ, αντί του ποσού των 150,00 ευρώ. Το ποσό των 50,00 ευρώ θα επιδοτηθεί από την Ένωση

Gepostet von Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας am Dienstag, 4. August 2020