Κατηγορίες
Αθλήματα

Το τένις σε δύσκολο “φεγγάρι” : Δεν θα παίξει ο Ναδάλ στο Open, ακυρώθηκε το τουρνουά της Μαδρίτης!

O Ράφαελ Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το US Open και επίσημα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται στις λίστες συμμετοχής που ανακοινώθηκαν σήμερα από το αμερικανικό Grand Slam.

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι λίστες συμμετοχής για το φετινό US Open και ο Rafael Nadal είναι μια αναμενόμενη, αλλά αναμφίβολα και η μεγαλύτερη απουσία του φετινού αμερικανικού Grand Slam, μαζί βεβαίως και με την απουσία του Roger Federer.

“Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να μην παίξω στο US Open αυτής της χρονιάς. Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη παγκοσμίως, με τα κρούσματα του Covid-19 να αυξάνονται, φαίνεται πως ακόμα δεν το έχουμε υπό έλεγχο”, έγραψε ο Nadal στα social media.

“Ξέρουμε πως με το περιορισμένο καλαντάρι στο τένις είναι μια βάρβαρη χρονιά, μετά από 4 μήνες που έχουν σταματήσει τα τουρνουά, κατανοώ τις προσπάθειες που γίνονται για να το κάνουν να συμβεί. Αλλά μόλις είδαμε και την ανακοίνωση της Μαδρίτης, που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Όλος μου ο σεβασμός είναι μαζί με τη USTA, τους διοργανωτές του US Open και την ΑΤΡ, που προσπαθούν να φέρουν μαζί τους παίκτες και τους fans σε όλο τον κόσμο, μέσα από την τηλεόραση. Δεν ήθελα να πάρω ποτέ αυτή την απόφαση, αλλά αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου και να μην ταξιδέψω”, πρόσθεσε ο Ισπανός.

Στη λίστα των ανδρών για το φετινό US Open, με τις απουσίες των Nadal και Federer, οι κορυφαίοι 5 είναι οι Novak Djokovic, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανος Τσιτσιπάς και Alexander Zverev.

Από την αντίστοιχη λίστα των γυναικών, από τις πρώτες 25 της παγκόσμιας κατάταξης, απουσιάζει μόνο το Νο.1, Ashleigh Barty.

Δεν θα διεξαχθεί το Madrid Open

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο από τη διοργάνωση, το Mutua Madrid Open του 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί, εξαιτίας της νέας έξαρσης του κορωνοϊού στην Ισπανία!

“Σε μια πράξη ευθύνης σε σχέση και με την τωρινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον Covid-19, και έχοντας αξιολογήσει διεξοδικά όλες τις συνθήκες που συνεχίζει να δημιουργεί η πανδημία, μαζί με τις αρμόδιες αρχές, αποφασίσαμε ότι το 2020 Mutua Madrid Open δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ είχε μεταφερθεί νωρίτερα φέτος στις ημερομηνίες 12-20 Σεπτεμβρίου”, ανακοίνωσε η διοργάνωση το απόγευμα της Τρίτης.

“Κάναμε τα πάντα για να γίνει το τουρνουά”, δήλωσε ο Feliciano Lopez. Μετά την πρώτη αναβολή τον Μάιο, δουλέψαμε για να μπορέσουμε με την ελπίδα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα κορυφαίων προδιαγραφών τουρνουά τον Σεπτέμβριο στο Caja Magica, κάτι που ήταν δύσκολο για όλους σ’ αυτή τη χρονιά. Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όμως παραμένει πολύ μεγάλη για να διοργανώσουμε ένα τουρνουά σαν κι αυτό με απόλυτη ασφάλεια. Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης και τους χορηγούς μας, που ήταν δίπλα μας σε κάθε βήμα που κάναμε”, κατέληξε ο διευθυντής του μαδριλένικου Masters.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, το επόμενο Mutua Madrid Open είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 30 Απριλίου, έως και τις 9 Μαΐου του 2021, στο Caja Magica.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της ισπανικής διοργάνωσης, βγήκε και μια κοινή ανακοίνωση από την ATP και τη WTA.

“Συμμεριζόμαστε την απογοήτευση, που το Mutua Madrid Open δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί φέτος. Οι συνθήκες σχετικά με τον Covid-19 εξελίσσονται συνεχώς και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε καθοδήγηση από τις τοπικές αρχές στη λήψη των αποφάσεών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση για τις προσπάθειες που έκανε να διοργανώσει το τουρνουά φέτος, συμπεριλαμβανομένου και του επαναπρογραμματισμού τους, από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο. Ανυπομονούμε να επιστρέψουν στο tour το 2021”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi.

O πρόεδρος της WTA, Steve Simon, ανέφερε: “Είμαστε απογοητευμένοι που το Mutua Madrid Open δεν θα διεξαχθεί φέτος, αλλά είμαστε και υπερήφανοι με την αφοσίωση του Feliciano Lopez και ολόκληρης της ομάδας του τουρνουά, γιατί εργάστηκαν ακούραστα για να εξετάσουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για την πραγματοποίηση του τουρνουά φέτος. Γνωρίζουμε πόσο αγαπητό είναι στους fans αυτό το μεικτό τουρνουά ATP/WTA και ειδικά τώρα, με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του tour. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για να διασφαλίσουμε ότι η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν η κορυφαία προτεραιότητα για όλους.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected