Κατηγορίες
Διάφορα

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία (vid)

Ένα ζήτημα που αντιμετώπιζαν χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, φαίνεται πως βαίνει προς λύση δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να δώσει τέλος σε μια ακόμη μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία. Αυτό, διότι, η ισχύουσα διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη.

Γονείς που τα παιδιά τους κάνουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες ή/και ψυχοθεραπείες, ίσως και 4 φορές την εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μητρώο συμβεβλημένων εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτών του ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνονται να στέκονται στις ίδιες ουρές, αρκετές φορές και πάνω από 5 ώρες, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται.

Αναλυτικά :

“Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουμε τέλος σε μια μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία.

Μέχρι σήμερα, οι γονείς υποχρεώνονται να στέκονται στις ίδιες ουρές, αρκετές φορές για ώρες, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται. Από σήμερα, θα ανεβάζουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην ψηφιακή πύλη https://www.gov.gr/ με τελικό στόχο οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν πλήρως, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.”

περισσότερα ΕΔΩ

Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουμε τέλος σε…

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 4. August 2020

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected