Α ΕΠΣ Ημαθίας

Σωτήρης Ιωακειμίδης στο sportsup.gr : “Αποχωρώ με πικρία…”

Τέλος εποχής για τον Σωτήρη Ιωακειμίδη, ο οποίος μέσω του sportsup.gr ρίχνει φινάλε σε μια πολυετή καριέρα, γεμάτη επιτυχίες!

Ο 34χρονος γκολκίπερ αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του και να αφιερωθεί (τουλάχιστον) για την ώρα στις οικογενειακές (τρίτεκνος γαρ) αλλά και στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα που μετρά μια σπουδαία διαδρομή σε ΓΑΣ Ροδοχωρίου, Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, Νίκη Αγκαθιάς, Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, ΑΣ Ειρηνούπολης, ΦΑΣ Νάουσα, Φίλιππο Μελίκης, Μακροχωρίου, Φίλιππο Μέσης, Κεραυνό Κρηνίδων Καβάλας, Μακροχώρι και Μακεδόνα Βέροιας.

Το φινάλε γράφτηκε στο Ροδοχώρι, όπου είχε διπλό ρόλο φέτος, καθώς διετέλεσε και προπονητής τερματοφύλακων, ένα επάγγελμα που επιθυμεί να ακολουθήσει στο μέλλον.

Επίσης, κρατά ένα σπουδαίο ρεκόρ,  ιδιαίτερα σπάνιο για ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή καθώς κατέκτησε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα στην Α ΕΠΣ Ημαθίας, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες!

Ο ίδιος μίλησε στο sportsup.gr για το τέλος της καριέρας του, ωστόσο πριν σας παραθέσουμε τις δηλώσεις, απολαύστε την απόκρουση που του έδωσε μια θέση στις 101 καλύτερες αποκρούσεις κατά το έτος 2016, σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με φάσεις από όλο τον κόσμο!

“Είναι σίγουρα η πιο δύσκολη στιγμή στην ποδοσφαιρική μου καριέρα.

Δεν μπορούσα ποτέ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή, όμως όσο πλησίαζε το τέλος, ήμουν σαφώς πιο προετοιμασμένος.

Είναι μια πολύ μεγάλη διαδρομή, την οποία απόλαυσα και μάλιστα μια διαδρομή με πολλές χαρές και ελάχιστες λύπες.

Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω την υστεροφημία μου ως ποδοσφαιριστής αλλά κυρίως ως άνθρωπος και αυτό θα το κρίνουν βεβαίως όλοι όσοι συνεργάστηκα στις ομάδες που αγωνίστηκα αλλά και οι φίλαθλοι που με έζησαν από κοντά.

Ευχαριστήθηκα σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο και έζησα μεγάλες στιγμές, ωστόσο θα σταθώ σε δύο χαρακτηριστικά στοιχεία: Στην παρουσία μου στον Κεραυνό Κρηνίδων Καβάλας, μια μια ομάδα που αγάπησα σαν να κατάγομαι από την περιοχή και αγαπήθηκα σαν δικό τους παιδί, αλλά και τη στιγμή που ο Λευτέρης Κελεσίδης με επέλεξε να κάνω το βήμα από τον Μακεδόνα Βέροιας στο Μακροχώρι.

Κρατώ φίλους από το ποδόσφαιρο και μόνο τις όμορφες στιγμές, αν και μία από τις αφορμές που με ώθησε να αποχωρήσω (νωρίτερα θα πω) είναι τα περσινά γεγονότα στα οποία ήμουν παρών όπου κάποιοι “ΚΎΡΙΟΙ” δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Έχω βιώσει αλλιώς το ποδόσφαιρο ωστόσο οι “ΚΎΡΙΟΙ” μου άλλαξαν τη διάθεση…

Οι λόγοι που δε σταμάτησα αμέσως μετά τα γεγονότα είναι κυρίως οι παραινέσεις των ανθρώπων του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, μια ομάδα που την ένιωσα ως οικογένεια από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και μιας που αναφέρομαι σε οικογένεια, θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου για την υπομονή και την κατανόηση αλλά και τους γονείς μου που με εκαναν έναν άνθρωπο με αξίες και ιδανικά και πάνω απ όλα με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Δεν λέω αντίο, λέω στο επανιδείν άλλωστε απλά χρειάζομαι ένα… διάλειμμα από τα γήπεδα!

ΥΓ. ; Θα επανέλθω βεβαίως, αλλά από άλλο πόστο!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected