Κατηγορίες
Super League 1

Κέρδισε το φιλικό με την ΑΕΚ ο Ατρόμητος, έπαιξε στο δεύτερο ο Κωτσόπουλος

Μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ προβλημάτισε με την αγωνιστική της εικόνα καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον Ατρόμητο.

Στο φιλικό του ΟΑΚΑ, πρώτο για την Ένωση, ο δικέφαλος είχε αρκετά θέματα μεσοαμυντικά αλλά και στον «άσο», κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος ο οποίος με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο του έδειξε πως θα είναι τουλάχιστον πιο ανταγωνιστικός την προσεχή σεζόν.

Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε με 3-5-2, σχηματισμός που έχει προβάδισμα και για τον τελικό με τους «ερυθρόλευκους» και τον Μάνταλο στον πάγκο. Ο Ιταλός επέλεξε επίσης τον Σαμπανάτζοβιτς στην τριάδα του άξονα, τους Σβάρνα, Λάτσι, Οικονόμου στα στόπερ και δίδυμο Ολιβέιρα-Λιβάγια στην επίθεση.

Η ΑΕΚ είχε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο τόσο ανασταλτικά (κυρίως στις στημένες μπάλες) όσο και δημιουργικά, με τους Περιστεριώτες να ανοίγουν το σκορ στο 16′ με αυτογκόλ του Σβάρνα. Η αντίδραση πάντως ήταν αμεση με τον Παουλίνιο να σκοράρει από ασίστ του Λιβάγια στο 25′.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές από τον Καρέρα και τον Κάναντι με αποτελέσμα να πέσει ο ρυθμός. Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τον Ατρόμητο να κάνει το 2-1 με πέναλτι του Ούμπιντες και τον Τσιντώτα να κάνει κακή εκτίμηση στην ανατροπή του Αθανασίου στο 57′.

Ο Ατρόμητος είχε και δοκάρι στο 92′ σε κεφαλιά του Γιακουμάκη που αστοχησε και σε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη στο 83′.

Σε γενικές γραμμές, ο Ατρόμητος φάνηκε πιο έτοιμη ομάδα (αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Κώστας Κωτσόπουλος), ενώ η ΑΕΚ θα χρειαστεί να βελτιωθεί, ειδικά στην άμυνα, για να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό της 30ης Αυγούστου.

Ντεμπούτο, έστω κι ανεπίσημο, έκαναν προς το τέλος του ματς οι Ινσούα (71′) και Χνιντ (83′), ενώ μετα το 71′ χρησιμοποιήθηκε και ο Μάνταλος για τον οποίο από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με τη μεταγραφή του στην Αλ Νασρ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Τσιντώτας (59’ Αθανασιάδης), Σβάρνας (82’ Χνιντ), Οικονόμου (59’ Τσιγκρίνσκι), Λάτσι (71’ Μάνταλος), Παουλίνιο (59’ Μπακάκης), Κρίστισιτς (46’ Μπότος), Σιμόες (71’ Μαχαίρας), Σαμπανάτζοβιτς (59’ Βέρντε), Λόπες (71’ Ινσούα), Λιβάγια (78’ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46’ Αλμπάνης)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Νταβιώτης, Νάτσος, Σάλομον, Τομάσεβιτς, Μανούσος, Αγκάγιεφ, Βέλλιος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Μανδάς, Αθανασίου, Ούμπιδες, Μπουσούλατζιτς, Γιακουμάκης, Κωτσόπουλος, Στρούγγης, Κυβρακίδης, Ραμπέλο.

με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected