Κατηγορίες
Αθλήματα

Κέρδισε και περιμένει η Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το 2 στα 2 στη Νέα Υόρκη κερδίζοντας και τη Yulia Putintseva χωρίς να χάσει σετ και εξασφάλισε την είσοδό της στη 16άδα του Western & Southern Open, όπου μπορεί να συναντήσει τη Serena Williams!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Σάκκαρη έκανε και σήμερα ένα πολύ καλό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη και πήρε τη νίκη απέναντι στην Putintseva με 6-4, 7-6 (9), για να εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των “16” του Western & Southern Open.

Η Σάκκαρη, η οποία κέρδισε στον 1ο γύρο του τουρνουά την Coco Gauff με το εμφατικό 6-1, 6-3, κατάφερε να διατηρήσει και σήμερα το απόλυτο των κερδισμένων σετ, απέναντι στην σκληροτράχηλη Putintseva.

Στο εναρκτήριο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε το καθοριστικό break στο 10ο game και το κατέκτησε με 6-4. Αργότερα, έχοντας και το momentum με το μέρος της, άνοιξε το 2ο σετ με break και προηγήθηκε με 3-1, όμως τα πράγματα αποδείχτηκαν πιο δύσκολα απ’ όσο έδειχνε το αποτέλεσμα.

Η Putintseva πάλεψε σκληρά και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το 2ο σετ με 3-3. Στη συνέχεια οι δυο παίκτριες υπερασπιζόντουσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, φτάνοντας έως το tie-break.

Εκεί η Putintseva έφτασε να προηγείται με 3-0, αλλά ήρθε η σειρά της Σάκκαρη να ανατρέψει την κατάσταση. Κερδίζοντας τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους, η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε σε θέση οδηγού στο 5-4 και είχε match point στο 6-5. Η Putintseva το έσβησε και είχε με τη σειρά της 2 χαμένα set point στο 7-6 και στο 8-7.

Η μάχη συνεχίστηκε έως τον 20ό πόντο του tie-break, όπου η Σάκκαρη κατάφερε στο 3ο της match point συνολικά να “σφραγίσει” τη νίκη, κατακτώντας με 11-9 το tie-break, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Στον 3ο γύρο του Western & Southern Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε τη Serena Williams, είτε την Arantxa Rus.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected