Κατηγορίες
Αθλήματα

Επιτυχιών συνέχεια για την Παύλου στη Λάρνακα, ημιτελικά στο Κάιρο ο Φούζας

Η Δήμητρα Παύλου συνεχίζει το νικηφόρο της σερί στη Λάρνακα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του διεθνούς τουρνουά της Herodotou Tennis Academy.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Δήμητρα, πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά της Grade 4 κατηγορίας της ITF που έγινε στη Λάρνακα, συνεχίζει το νικηφόρο της σερί και αυτή την εβδομάδα, επικρατώντας της Βρετανίδας Lucy Webber με 6-0, 7-6 (2). Στα προημιτελικά η 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου.

Πολλές ήταν οι ελληνικές συμμετοχές και αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της Λάρνακας. Η Ιφιγένεια Κάφκα κέρδισε στην πρεμιέρα της τη Θέκλια Χριστοδούλου με 6-4, 6-4, ενώ έκανε ένα εξαιρετικό ματς και στον 2ο γύρο απέναντι στην κορυφαία του ταμπλό, Luca Udvardy, όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 3ο σετ, ενώ ήταν πίσω με 5-7, 7-6 (4), 4-1.

Η Δέσποινα Μαστροδήμα κέρδισε στο πρώτο της παιχνίδι τη Χριστιάνα Σεβαστού με 6-0, 6-0, αλλά ηττήθηκε στη φάση των “16” από τη Βρετανίδα Imogen Haddad με 6-4, 6-2. Η Ραφαέλα Πλατσιώτα επίσης προκρίθηκε στη 16άδα, μετά τη νίκη της επί της Αθηνάς Κομοδρόμου με 6-2, 6-1. Στον 2ο γύρο η Ραφαέλα γνώρισε την ήττα από την Αυστριακή Ines Faltinger, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1.

Στα αγόρια, ο Φίλιππος Αστρεινίδης κέρδισε τον Λεωνίδα Λαζαρίδη με 6-1, 6-2 και ηττήθηκε “στα σημεία” από τον Βρετανό Freddie Ridout στον 2ο γύρο, με 6-4, 3-6, 7-6 (2).

Ο Αδαμάντιος Σταύρακας μπήκε στο κυρίως ταμπλό χάρη σε δυο νίκες που έκανε για το προκριματικό ταμπλό, εις βάρος των Σάββα Παπαδόπουλου με 6-0, 6-0 και Finn Reilly με 6-0, 6-1. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, ο Σταύρακας ηττήθηκε από τον Φώτο Φωτιάδη, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-4.

Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Γάλλο Paul Inchauspe με 6-0, 6-1, ενώ στα προκριματικά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Γρηγόρης Σαμαρτσίδης και Mark Kneiss.

Ημιτελικά στο Κάιρο ο Φούζας

Ο Χάρης Φούζας πραγματοποιεί μια εκπληκτική εβδομάδα στο Κάιρο και προκρίθηκε σε δυο ημιτελικούς στο δυνατό τουρνουά της Grade 2 κατηγορίας της ITF.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε το τουρνουά με μια άνετη νίκη επί του Αιγύπτιου Amer Abdelrahman με 6-1, 6-2. Στον 2ο γύρο επικράτησε του Αιγύπτιου Ali Mounir με 6-3, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τον Αμερικανό Aman Sharma με 6-3, 6-3.

Αύριο ο Χάρης θα αντιμετωπίσει τον Artem Podorozhnyi από την Ουκρανία, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.410 στην παγκόσμια κατάταξη κάτω των 18, για τα ημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης της Αιγύπτου.

Ο Φούζας θα παίξει και στα ημιτελικά του διπλού αύριο, μαζί με τον Πορτογάλο Tiago Pereira. Οι δυο αθλητές κέρδισαν τους Magd Eldin και Mahmoud Fathallah με 6-2, 6-2 στο πρώτο τους παιχνίδι, καθώς και τους Michael Bassem Sobhy και Youssef Sadek με 7-5, 3-6, 10-8 στα προημιτελικά.

Στα ημιτελικά, Φούζας και Pereira θα αντιμετωπίσουν τους Ρώσους Yaroslav Demin και Mikhail Gorokhov, No.2 στο ταμπλό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected