Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Όλα τα δεινά στον Άρη : Αποκλείστηκε από…κάποια Κόλος, αναζητά προπονητή, έχασε το αήττητο στην Ευρώπη!

Τραγική εικόνα των «κίτρινων» που δυο φορές είδε τους Ουκρανούς να παίρνουν προβάδισμα στο «Κλεάνθης Βικελιδης» αλλά δεν βρήκε άλλη απάντηση πέρα από την προσωρινή ισοφάριση του Γκάμα και λέει «πικρό» αντίο στο Europa League από το πρώτο του ματς!

Ο Άρης ήταν ασόβαρος και πλήρωσε πολύ ακριβά την αφέλεια με την οποία αντιμετώπισε την αναμέτρηση με την Κόλος Κοβαλίβκα. Οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν 1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τους άσημους Ουκρανούς και από το πρώτο ματς είπαν… αντίο στο Europa League, σε έναν αποκλεισμό που θα κοστίσει σε πολλά επίπεδα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρώτα από όλα στον τομέα των χρημάτων, αφού χάνονται πιθανά έσοδα από τη συνέχεια στον θεσμό, σε πρεστίζ αλλά και σε ψυχολογία.

Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τη δεδομένη γκρίνια που θα υπάρξει, αφού ήδη υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη «μουρμούρες» για τον Ένινγκ καθώς παρά τη νίκη με ανατροπή επί της Λαμίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ομάδα δεν έπεισε, τότε καταλαβαίνει πολύ εύκολα τη «ζημιά» που έχει γίνει για τους Θεσσαλονικείς… Ο Άρης, λοιπόν, κλώτσησε την ευκαιρία να προκριθεί στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League επιτρέποντας στην Κοβαλίβκα να «χτυπήσει» δυο φορές στην καρδιά της περιοχής του, δεν πήρε καμία ώθηση για ανατροπή από το γκολ του Γκάμα που ισοφάρισε προσωρινά και καλείται να… μαζέψει τα κομμάτια του για τη συνέχεια της σεζόν.

Παράλληλα, «έσπασε» και το περιβόητο ευρωπαϊκό αήττητο του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη απέναντι στους «κίτρινους» από το 1968 και την ήττα από την Ουΐπεστ.

Τέλος ο Ένινγκ

Με απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη ο Μίκαελ Ένινγκ τελείωσε από τον Άρη και στον πάγκο θα καθίσει σαν υπηρεσιακός ο Απόστολος Τερζής μέχρι να βρεθεί ο επόμενος.

Ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα, έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στον Άρη. Όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα, το κλίμα για τον Μίκαελ Ένινγκ ήταν πολύ βαρύ και δύσκολα θα απέφευγε το να αποτελέσει παρελθόν για τον Άρη. Ο Θοδωρής Καρυπίδης με προσωπική απόφαση «τελείωσε» τον Γερμανό και ο Άγγελος Χαριστέας, μετά τη σύσκεψη που έγινε, μετέφερε στον έμπειρο τεχνικό την πρόθεση της διοίκησης.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης ξεκαθάρισε στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας πως ο Ένινγκ έχει τελειώσει, είτε αποφασίσει να παραιτηθεί, είτε όχι. Συνεπώς ο Ένινγκ αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Άρη και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Βόλο, εκτός έδρας, στον πάγκο των «κίτρινων» θα καθίσει σαν υπηρεσιακός τεχνικός ο Απόστολος Τερζής. Ο Άρης, πλέον, είναι κι επίσημα σε αναζήτηση προπονητή…

Με το χαστούκι έσπασε και το αήττητο!

Η ουκρανική ομάδα έσπασε το αήττητο της έδρας του Άρη, που κρατούσε από το 1968.

Μαύρη βραδιά για το Άρη από κάθε άποψη. Οι Θεσσαλονικείς με τον αποκλεισμό από τη Κόλος Κοβαλίβκα έχασε βαθμούς, χρήμα και είναι πιθανό να προκύψουν εξελίξεις.

Μαζί με όλα τα άλλα, ο Άρης έχασε και το ευρωπαϊκό αήττητο στην έδρα του, έπειτα από 52 χρόνια! Από μία πρωτάρα στην Ευρώπη…

Η ουκρανική Κόλος Κοβάλιβκα άλωσε το «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε την πρόκριση. Τελευταία φορά που νίκησε ομάδα του εξωτερικού τον Άρη στην έδρα του, ήταν η ουγγρική Ούιπεστ το 1968 για το Κύπελλο Εκθέσεων! Να θυμίσουμε ότι ο Άρης έχει υποδεχθεί μεγάλες ομάδες, όπως οι Περούτζια, Σεντ Ετιέν, Θέλτα, Ρόμα, Σαραγόσα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι κι όμως έμεινε αήττητος. Αυτό τα λέει όλα για την εφιαλτική βραδιά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected