Κατηγορίες
Super League 1

Με το δεξί στη Super League η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή Super League, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της, Πέτρο Μάνταλο. Έπιασε ξανά πέναλτι ο Τσιντώτας!

H AEK πέρασε από το Αγρίνιο με μια νίκη-«χρυσάφι», που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Μια νίκη που ήρθε με υπομονή, ψυχή και δύο πρωταγωνιστές: τους Πέτρο Μάνταλο και Μάρκο Λιβάγια. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήρθε από τον πάγκο, έκανε τα… πάντα και η Ένωση έφυγε από την έδρα του Παναιτωλικού με τους τρεις βαθμούς (0-2), ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με πολλές εκπλήξεις. Η Ένωση αγωνίστηκε με τριάδα στην άμυνα, ενώ φανέλα βασικού πήρε ο Βασιλαντωνόπουλος που αγωνίστηκε σαν κεντρικός χαφ. Από την άλλη με 3-5-2 παρατάχθηκε και ο Παναιτωλικός, ένα σύστημα που προτιμά γενικώς ο Μάκης Χάβος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς φάσεις, με αρκετή ένταση και πολλά λάθη. Ο αγωνιστικός χώρος έδειχνε σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν κλειστά. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι γηπεδούχοι έδειχνα να αποκτούν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα στο 35’ απείλησαν την εστία της ΑΕΚ με μια έξυπνη προσπάθεια του Τσιντώτα που πέρασε άουτ.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους που τελείωσε χωρίς τέρματα, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά πρώτο 45λεπτο. Οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με την συγκεκριμένη διάταξη και αυτά τα πρόσωπα στην ενδεκάδα, έχοντας σοβαρά ζητήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη.

Αυτά οδήγησαν τον Καρέρα σε αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Μάνταλος θα μπει στη θέση του Χνιντ, με το σύστημα για την ΑΕΚ να αλλάζει σε 4-2-3-1. Μόλις στο 47’ η Ένωση θα δημιουργήσει ευκαιρία και μάλιστα κλασικά. Ο Μάνταλος θα συνεργαστεί με τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός θα μπει μέσα στην περιοχή, θα πλασάρει, όμως ο Κνεντ θα τον νικήσει. Ενώ ένα λεπτό μετά ο Λιβάγια βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως καθυστέρησε να εκτελέσει.

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν στην επανάληψη. Η Ένωση είχε πάρει για τα καλά τον έλεγχο, είχε μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Παναιτωλικού και έψαχνε το γκολ. Ένα γκολ που ήρθε στο 68’! Μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Λιβάγια θα νικήσει στον αέρα τους πάντες και θα ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 0-1!

Ο Παναιτωλικός αντέδρασε και στο 73’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μεντόζα (που μόλις είχε μπει στο ματς) από τον Τσιγκρίνσκι. Ο Ματσόλα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσιντώτας τον νίκησε, αποκρούοντας την εκτέλεση, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ελ Αραμπί!

Αυτή η φάση έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στην ΑΕΚ και παράλληλα έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Οι Κιτρινόμαυροι χειρίστηκαν με ψυχραιμία την κατάσταση και «κλείδωσαν» τη νίκη λίγο πριν το φινάλε, με το πολύ ωραίο γκολ του Μάνταλου. Του κορυφαίου τους στο ματς.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας (82′ Μεντίνα), Τζανακάκης (72′ Μεντόσα), Βάντερσον, Ντάλσιο (85′ Βέργος), Τσιγγάρας (81′ Ταχάρ), Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81′ Αριγίμπι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χνιντ (46′ Μάνταλος), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (92′ Μπότος), Λιβάγια (92′ Αλμπάνης), Παουλίνιο, Ινσούα, Ανσαριφάρντ (80′ Λόπες), Ολιβέιρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected