Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου στη Ρωσία, προκρίνεται στην Τούμπα

Για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ έδειξε τις φετινές του δυνατότητες αλλά προδόθηκε από στιγμιαίες αδράνειες. Έχασε πέναλτι ο Πέλκας (σημείωσε όμως ένα όμορφο τέρμα), είχε δοκάρι στο 1-1 ο εξαιρετικός σήμερα Ελ Καντουρί.

Ο “δικέφαλος” ήταν αρκετά διαβασμένος στο παιχνίδι των Ρώσων κι αν δείξει προσοχή στη ρεβάνς, θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με μία κοντή αλλά γρήγορη επιθετική τριάδα, χωρίς κλασικό φορ έτσι ώστε να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση τον αντίπαλο. Στην κορυφή έπαιξε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στα άκρα οι Πέλκας-Τζόλης ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, ο τελευταίος πέρασε στην κορυφή και ο Σέρβος πήγε στα άκρα.

Ο ΠΑΟΚ περίμενε πίσω από το κέντρο τους Ρώσους, οι οποίοι είχανε σοβαρό πρόβλημα όταν έχαναν την μπάλα στη μεσαία γραμμή καθώς ο δικέφαλος έβγαινε στην κόντρα αλλά ήταν πολύ καλοι έξω από την περιοχή αφού δημιουργούσαν “τρύπες”, στην άμυνα του δικέφαλου με πολύ γρήγορες πάσες.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7′ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ καθώς έπειτα από δυνατό σουτ του Σβαμπ, η μπάλα προσέκρουσε εντός περιοχής στο χέρι του Κάιο. Ο διαιτητής είδε τη φάση σε βίντεο και καταλόγισε το πέναλτι, στο οποίο όμως ο Πέλκας αστόχησε καθώς σούταρε πάνω στον Σαφόνοφ.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Δικεφάλου κεφαλαιοποιήθηκε σε γκολ στο 32′. Ο Γιαννούλης πάσαρε εξαιρετικά προς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος «σημάδεψε» τον Πέλκα που με ένα καταπληκτικό άγγιγμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Δεν άργησε όμως η ισοφάριση για την Κρασνοντάρ που δεν παράτησε τη μάχη παρά την… ψυχρολουσία. Στο 39′ ο Γιαννούλης έπεσε άτσαλα πάνω στον Καμπελά και μολονότι βρήκε μπάλα, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κλάεσον με εύστοχη εκτέλεση.

Στο 68′ ο ΠΑΟΚ άγγιξε ξανά το γκολ όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά αλλά το πλασέ του Ελ Καντουρί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αντί για τα δίχτυα.

Και δύο λεπτά αργότερα (70′) η Κρασνοντάρ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήρε προβάδισμα στο σκορ (2-1) χάρη σε πλασέ του Καμπελά σε άδειο τέρμα και με τον Ζίβκοβιτς εξουδετερωμένο.

Συνθέσεις

Κρασνοντάρ: Σαφόνοφ, Ραμίρεζ, Σορόκιν, Κάιο, Πετρόφα, Καμπελά (81′ Ούτκιν), Βιλένια, Όλσον, Μπέργκ, Κλάεσον, Βάντερσον (86′ Σουλεϊμάνοφ).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Κρέσπο, Γιαννούλης, Πέλκας (79′ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (84′ Σβιντέρσκι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected