Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με Ολιβέιρα η πρόκριση της ΑΕΚ και τώρα η Βόλφσμπουργκ

Νίκη-πρόκριση στα Play Off του Europa League για την ΑΕΚ χάρη στο…ριμπάουντ του Ολιβέιρα στο δικό του χαμένο πέναλτι. Επόμενος αντίπαλος η Βόλφσμπουργκ, που προκρίθηκε σήμερα χάρη στο 2-0 επί της Ντέσνα Τσερνίχιβ.

Η Ένωση δεν είχε ούτε σήμερα καλή εμφάνιση, ο Μάσιμο Καρέρα επέμεινε πολύ στο πλάνο του και τελικά από μία κούρσα του Ολιβέιρα, κερδισμένο πέναλτι του, αποτυχημένη εκτέλεση, αλλά… σωστή θέση στο ριμπάουντ, έβαλε το γκολ της πρόκρισης. Νωρίτερα ο “δικέφαλος” και δη στο α’ ημίχρονο είχε μείνει όρθιος στο κακό του 30λεπτο από τον Τσιντώτα που ήταν πολύ καλός και σήμερα κάτω από τα δοκάρια και έδειξε την κλάση του.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο και με το «καλημέρα» πήγε να βρεθεί πίσω στο σκορ μετά την προσπάθεια του Ινσούα, ο οποίος πήγε να διώξει αλλά χρειάστηκε η επέμβαση του Τσιντώτα για να αποφευχθεί το αυτογκόλ. Γενικότερα, η πίεση των γηπεδούχων δημιούργησε προβλήματα στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έβλεπαν τους αντιπάλους να δείχνουν πιο απειλητικοί. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα αδυνατούσε να φτάσει στην μεγάλη περιοχή του Ατί-Ζιγκί. Στο 23ο λεπτό, ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα μετά το σουτ του Γκιγεμενό.

Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της μετά το πρώτο μισάωρο κι έχασε την πρώτη πραγματικά μεγάλη της ευκαιρία στο 32ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάγια πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή η ευκαιρία «αφύπνισε» τους παίκτες του Καρέρα, αν και χρειάστηκε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση του Τσιντώτα για να κρατήσει το «μηδέν». Μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι ο Ντουά βρέθηκε τετ α τετ αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε άλλη μια απόκρουση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η «Ένωση» ανέβασε την απόδοση της πήρε τον έλεγχο κι έψαξε ένα γκόλ μέχρι την ανάπαυλα. Ο Ολιβέιρα ήταν λίγο πιο πίσω στο γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλο από τα δεξιά και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 39′ ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σιμόες πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου, η Σεντ Γκάλεν ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Οι παίκτες του Καρέρα από την άλλη προσπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν αλλά δεν τα κατάφερναν με επιτυχία. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ ο,τι έκανε ήταν κυρίως λόγω των εμπνεύσεων του Μάνταλου και της μαχητικότητας του Ανσαριφάρντ, καθώς Λιβάγια και Ολιβέιρα ήταν εκτός αγώνα.

Ο Ολιβέιρα, όμως, είναι ένας στράικερ με μεγάλη ποιότητα και στην πρώτη ευκαιρία που του δημιουργήθηκε κατάφερε να βρει δίχτυα έστω κι αν έγινε με περιπετειώδη τρόπο. Ο Πορτογάλος επιθετικός έφυγε στην κόντρα τόσο ο Στεργίου, όσο κι ο Άτι-Ζίγκι τον ανέτρεψαν και κέρδισε το πάνελτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας απέκρουσε αλλά ο παίκτης της «Ένωσης» πήρε το.. ριμπάουντ κι έκανε το 1-0 στο 71ο λεπτό. Νωρίτερα, ο Καρέρα είχε βάλει στο παιχνίδι και τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» κι έδειξε ιδιαίτερα κεφάτος και κέρδισε αρκετές φορές τα «μπράβο» από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Μετά το γκολ η Σεντ Γκάλεν προσπάθησε να πιέσει αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων και μολονότι δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση πήρε αυτό που ήταν το ζητούμενο. Την πρόκριση για τα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Βόλφσμπουργκ σε νοκ άουτ ματς στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Πέμπτη.

Συνθέσεις

Σεν Γκάλεν: Άτι-Τσίγκι, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχέιμ, Κιντίγια, Γκέρτλερ, Ρουίς (74′ Γιουάν), Στίλχαρτ (74′ Ριμπέιρο), Ντούα (62′ Καμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (68′ Λιβάι Γκαρσία), Λιβάγια (89′ Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected