Κατηγορίες
Basket

Η πρώτη κούπα στην ιστορία του Προμηθέα Πάτρας είναι γεγονός!

Ο Προμηθέας των υπερβάσεων, ο Προμηθέας των συνεχόμενων τελικών που κατά τα λεγόμενα του «αρχιτέκτονα» του Μάκη Γιατρά είχε χτυπήσει πολλές φορές το ταβάνι του, φέτος το.. έσπασε νωρίς.

Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του είναι πλέον γεγονός, με τη νίκη του 82-74 επί του Περιστερίου στον τελικό του Super Cup, της πρώτης επίσημης διοργάνωσης φέτος. Ωραίο ματς πρόσφεραν οι δύο ομάδες που άφησαν από νωρίς υποσχέσεις για το μέλλον. Γεμάτη ομάδα οι Πατρινοί, με πολλούς παίκτες ικανούς να πρωταγωνιστήσουν, αλλά ο Ιαν Μίλερ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο ηγέτης και το βαρόμετρο.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το Περιστέρι έλεγξε το πρώτο ημίχρονο στην μεγαλύτερή του διάρκεια, ήταν μπροστά με 23-20 στο δεκάλεπτο και στο 13′ έφτασε στο 33-24 υπερέχοντας κυρίως κοντά στο καλάθι, με Τζόουνς, Σκορδίλη, Αρλετζ. Ο Προμηθέας ισορρόπησε με το δίδυμο Αγκεμπίζ και Τζέιμς που έκλεισαν τους διαδρόμους, πήραν ριμπάουντ, έκαναν δουλειά και στην επίθεση και το ημίχρονο έκλεισε με την αθηναϊκή ομάδα στο +4, 41-37.

Η περιφέρεια του Περιστερίου το κράτησε σε ρόλο οδηγού στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Γκάντι να οργανώνει άψογα, τον Πετεγουέι να δίνει τρίποντο και έκλεισε το δεκάλεπτο με σταθερό προβάδισμα, 65-60, με τον Προμηθέα να μην χάνει επαφή αλλά να προδίδεται από κάποια αβίαστα λάθη σε σημεία που επιχειρούσε να προσπεράσει.

Το κατάφερε όμως στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου. Το σερί 7-0 ήταν απόρροια της πίεσης στην άμυνα που έφερνε και ευχέρεια επιθετικών επιλογών και άλλαξε την ψυχολογία σε ένα κρίσιμο σημείο. Το ματς αν και νωρίς, έγινε το απόλυτο ντέρμπι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι το 38΄ και κάπου εκεί ο χαρισματικός σκόρερ Ιαν Μίλερ να… φωνάζει. Πέντε προσωπικοί πόντοι και στο 39′ ο Προμηθέας ήταν στο 79-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected