Κατηγορίες
Αθλήματα

Με τέσσερις αθλητές συμμετέχει το “Εν Σώματι Υγιεί” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2020

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης Αττικής “Κώστας Αρβανίτης”,  το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης ΑμεΑ (Para Badminton).

Πρόκειται για τους αγώνες που είχαν προκηρυχθεί για τον προηγούμενο Μάιο, αλλά αναβλήθηκαν λόγω covid-19.

Το Para Badminton είναι η παραολυμπιακή εκδοχή του Badminton και θα εμφανιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για πρώτη φορά. Οι αθλητές κατηγοριοποιούνται σε έξι κλάσεις ανάλογα με τον τύπο της αναπηρίας και τον βαθμό λειτουργικότητάς τους (δύο σε αμαξίδιο, τεσσάρων ορθίων από τις οποίες η μία είναι για αθλητές με κοντό ανάστημα).

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2020 θα συμμετέχουν 13 αθλητές και αθλήτριες από πέντε αθλητικά σωματεία ΑμεΑ της χώρας.

Με 4 αθλητές θα συμμετέχει το “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας

Με τον αριθμό των τεσσάρων αθλητών και ενός συνοδού-προπονητή θα συμμετέχει στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το σωματείο της Ημαθίας.

Αναλυτικά η αποστολή:

1. Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης (SL3)
2. Κάπας Κωνσταντίνος (SL3)
3. Πετρόπουλος Ευστράτιος (SL4)
4. Λούκας Γεώργιος (SU5)

Καραϊωσήφ Αλέξανδρος – Αρχηγός Αποστολής

Οι αθλητές θα αγωνιστούν στο Ατομικό (Απλό) της κατηγορίας τους και στο Διπλό Ανδρών ως εξής:

1. Καραγιάννης – Λούκας
2. Κάπας – Πετρόπουλος

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το “Εν Σώματι Υγιεί” βρίσκεται ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Para Badminton από το 2017 που ξεκίνησαν να διεξάγονται. Μέχρι τώρα συμμετείχε με έναν μόνο αθλητή, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι δεύτερο σωματείο σε αριθμό αθλητών.

Από το 2017 μέχρι το 2019, σε τρεις συμμετοχές, έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια (δύο Χρυσά και δύο Ασημένια), στο Απλό – Διπλό Ανδρών αλλά και στο Διπλό Μικτό. Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι το “Εν Σώματι Υγιεί” είναι το μοναδικό σωματείο στην Ημαθία που καλλιεργεί επίσημα το Badminton.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected