Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Πόσοι προβιβάζονται στη Football League και πόσοι υποβιβάζονται στα τοπικά

Το sportsup.gr δημοσιεύει σήμερα στοιχεία της προκήρυξης στη Γ Εθνική, που έχει ήδη ετοιμαστεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και θα επικυρωθεί στην αυριανή (8/10) Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Όσον αφορά τον προβιβασμό στη Football League, μόλις τέσσερις θα είναι οι ομάδες που θα απολαύσουν αυτό το προνόμιο!

Κι αυτό γιατί μετά το τέλος της σεζόν θα διεξαχθούν μπαράζ σε μορφή πρωταθλήματος, στα οποία θα πάρουν μέρος οι πρώτες κάθε ομίλου, δηλαδή δέκα (10) ομάδες. Θα προκύψουν δύο (2) γκρουπ των πέντε (5) ομάδων και συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο, εντός και εκτός έδρας.

Μετά το τέλος του μίνι πρωταθλήματος, οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022.

Ήτοι τέσσερις ομάδες!

Όσον αφορά τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα, η ΕΠΟ αποφάσισε τα εξής.

Στον 1ο και στον 10ο όμιλο, θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 10η θέση και κάτω, ενώ στους υπόλοιπους (2-3-4-5-6-7-8-9) θα χάσουν την κατηγορία από την 9η θέση και κάτω.

Θυμίζουμε πως αύριο θα αποφασιστεί και το πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους που θα συμμετέχουν Κέρκυρα, Πανιώνιος και Πλατανιάς, όπως επίσης και θα δημοσιευτεί η πλήρης μορφή της προκήρυξης, με την ελπίδα πως θα υπάρχουν οικονομικές ελαφρύνσεις στις ομάδες…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected