Κατηγορίες
Αθλήματα

Η νέα “Βασίλισσα” του Roland Garros! (vids)

H Iga Swiatek είναι η νέα πρωταθλήτρια του Roland Garros! Χωρίς να χάσει σετ σε όλο το τουρνουά και χάνοντας μόλις 28 games σε 7 αναμετρήσεις, η νεαρή Πολωνή κατέκτησε τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στην καριέρα της!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα της Iga Swiatek, το Roland Garros του 2020. Μόλις στα 19 της χρόνια, η νεαρή αθλήτρια από την Πολωνία κατόρθωσε όχι μόνο να γίνει η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας που κερδίζει έναν Grand Slam τίτλο, αλλά να το κάνει χωρίς να χάσει περισσότερα από 5 games σε κάποιον αγώνα της!

Ούτε στον τελικό απειλήθηκε άμεσα η Swiatek, η οποία διαχειρίστηκε άψογα την πίεση του αγώνα και επιβλήθηκε της Sofia Kenin με 6-4, 6-1, σε 84 λεπτά.

Η Πολωνή παίκτρια τελείωσε το παιχνίδι με 25 winners και 17 αβίαστα λάθη. Ήταν και σήμερα καταπληκτική, για να ολοκληρώσει τον αγώνα με 5 χαμένα games, τα περισσότερα που έχασε σε κάποιον αγώνα της φέτος στο Παρίσι.

H Kenin πάντως πάλεψε το παιχνίδι και παρά το τέλειο ξεκίνημα της Swiatek για το 3-0, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να της δώσει μια δυνατή μάχη στο εναρκτήριο σετ. Μετά από ένα game με μεγάλη διάρκεια η Πολωνή κράτησε το σερβίς της για το 4-3 και αργότερα σε ένα ακόμα μεγαλύτερο game, με 5 ισοπαλίες και 3 ευκαιρίες για το 4-4 της Αμερικανίδας, η Swiatek αξιοποίησε το 3ο της break point (στο game) και έφτασε στο 5-3. Η Kenin παρέμεινε στο σετ κάνοντας το break back για το 5-4, όμως η Swiatek απάντησε ψύχραιμα και έκανε ακόμα ένα break, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Η Kenin, που αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στο αριστερό της πόδι, άνοιξε με break το 2ο σετ, ωστόσο η Swiatek κυριάρχησε απόλυτα τα επόμενα λεπτά, μηδενίζοντας κάθε πιθανή ελπίδα της Αμερικανίδας. Κέρδισε 6 συνεχόμενα games η Πολωνή, που κινούταν σε άλλη ταχύτητα το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και έφτασε χωρίς πρόβλημα στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της.

Αυτός δεν ήταν μόνο ο 1ος Grand Slam τίτλος για τη 19χρονη, αλλά και ο 1ος τίτλος γενικά στην καριέρα της! Μόνο σε άλλον έναν τελικό είχε παίξει στο WTA Tour, στο Λουγκάνο της Ελβετίας σε ένα πολύ κατώτερο βαθμολογικά τουρνουά, τον Απρίλιο του 2019, χάνοντας από την Polona Hercog.

Με τη σημερινή της νίκη, εκτός από μια μεγάλη ιστορική στιγμή για την ίδια και για την πατρίδα της, η Swiatek εξασφάλισε και την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Με προηγούμενο career high στο Νο.48, η 19χρονη θα κερδίσει 37 θέσεις τη Δευτέρα και από το Νο.54 θα βρεθεί στο Νο.17 του κόσμου!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected