Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Η ΑΕΠ Κοζάνης φέρνει στην Ελλάδα τον Takayuki Morimoto! (vid)

photo : gettyimages

Μεταγραφική έκπληξη από την ΑΕΠ Κοζάνης, όπως αναφέρει το FL News.

Η ίδια προανήγγειλε κίνηση – βόμβα και το βράδυ της Δευτέρας (12/10) σκοπεύει να ανακοινώσει τον 32χρονο (07/05/1988) Ιάπωνα επιθετικό, Τακαγιούκι Μοριμότο.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής κατέχει το ρεκόρ νεαρότερου που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας του με την Tokyo Verdy. Συγκεκριμένα, έπαιξε σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 6 ημερών. Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Κατάνια και παρά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για έξι μήνες, ο ιταλικός σύλλογος τον αγόρασε. Έπαιξε ακόμα σε Νοβάρα, Αλ Νασρ και από το 2013 παίζει στην πατρίδα του.

Με την Κατάνια ο Μοριμότο κατέγραψε συνολικά 98 συμμετοχές, σημείωσε 20 τέρματα και έδωσε 7 ασίστ, ενώ το 2008 ο Αλεξάντρε Πάτο της Μίλας είχε πει για τον ίδιο: «Είναι ο καλύτερος νέος παίκτης της Serie A. Μπορώ να τον συγκρίνω ακόμη και με τον «μύθο» Ρονάλντο…».

Έχει παίξει σε 10 αγώνες της Εθνικής Ιαπωνίας και έχει σημειώσει 3 γκολ. Όλες οι εμφανίσεις του είναι σε φιλικά. Είχε κληθεί στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2010, όμως δεν αγωνίστηκε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected