Κατηγορίες
Super League 1

Άρης : Πάλι νίκη, πάλι Μπρούνο Γκάμα!

Ένα πανέμορφο τέρμα του Μπρούνο Γκάμα στο 35′ ήταν αρκετό για τον Άρη να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης και να φτάσει στην τέταρτη φετινή νίκη σε σύνολο πέντε αγώνων.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου συνέχισε τις υψηλές πτήσεις, νικώντας (1-0) στους Ζωσιμάδες και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με αποτέλεσμα η κορυφή να είναι… κίτρινη με 13 βαθμούς.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Μπρούνο Γκάμα να λύνει τον γόρδιο δεσμό για τους «κίτρινους». Στο 35ο λεπτό, ο Πορτογάλος παίκτης με υπέροχο τρόπο, νίκησε τον Κότσαρη για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δε μπορούσε να φτάσει κοντά στην εστία του Μπουσέρ, με την ομάδα του Παράσχου να έχει μόλις μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «κίτρινοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη.

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Απόλλων Σμύρνης φοβήθηκε υπερβολικά την αναμέτρηση, ήταν πιο φρέσκοι, πιο γρήγοροι και ορεξάτοι και άνοιξαν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με ασίστ Μπερτόγλιο και «χειρουργική» εκτέλεση Μπρούνο Γκάμα στο 35ο λεπτό. Ήταν το τέταρτο γκολ του Πορτογάλου σε έξι φετινές αναμετρήσεις, ενώ μετρά και δύο ασίστ.

Στον αντίποδα, ο Απόλλων ήταν αδύνατο να απειλήσει και το κατάφερε μόλις στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, στη μοναδική φάση όπου κυκλοφόρησε ορθολογικά τη μπάλα, όμως ο Χουχούμης τελείωσε άσχημα την όμορφη σέντρα του Φερνάντεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Ο Γιώργος Παράσχος έριξε στην σκακιέρα του αγώνα έναν καθαρό επιθετικό, τον Ντάουντα, ενώ έφερε και τον τεχνίτη Μπεντινέλι στον άξονα, ώστε να δημιουργήσει περισσότερο. Ο Άρης συνέχισε να κυριαρχεί όσον αφορά στην κατοχή, αλλά ήταν άστοχος απέναντι στον Κότσαρη, την ώρα που ο Απόλλων γινόταν πολύ πιο ουσιαστικότερος απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο, στις περιπτώσεις που είχε τη μπάλα στα πόδια του, και δημιουργούσε απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Μπουσέ.

Αποκορύφωμα των προσπαθειών της Ελαφράς Ταξιαρχίας ήταν το γκολ του Σλίβκα στο 69ο λεπτό, που ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά και το πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες του Παράσχου λίγο πριν το τέλος, μια αρκετά δύσκολη φάση που επίσης κρίθηκε ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ, ξανά με χρήση VAR.

Συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Τζέγκο (57’ Λούκας Σάσα), Ματίγια (93’ Μάνος), Μπερτόγλιο (93’ Μπαγκαλιάνης), Ματέο Γκαρσία (75’ Μαντσίνι), Γκάμα (75’ Κάτσε), Λόπεθ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62’ Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Βιτλής (90’ Ιωαννίδης), Μπαξεβανίδης, Φατιόν (45’ Τσαλμπούρης), Σλίβκα, Μπεντινέλι (90’ Κόλ), Μαρκ Φερνάντεθ (62’ Μουνιέ), Τσιλούλης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected