Διάφορα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ονομαστικά τα καφέ-μπαρ της Κοζάνης με κρούσματα Covid-19!

Σημαντικά στοιχεία για το πώς και γιατί η Κοζάνη έφτασε στην καραντίνα παρέθεσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη διασπορά και κρούσματα σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης, τα οποία, μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ονομαστικά και συγκεκριμένα, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Το δεύτερο είναι η αναφορά του σε “πάρτι” που έλαβε χώρα στο Χρώμιο, με συμμετοχή 70 ατόμων,το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οδήγησε στην εμφάνιση 11 κρουσμάτων! Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο ίδιος αρχικά έψαξε να βρει το όνομα του χωριού, διερωτώμενος “υπάρχει χωριό Χρώμιο;”

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με τη στενή, όπως είπε, σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα (μέσω μετακινήσεων), με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει “τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη”!

Το τέταρτο στοιχείο που ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει να κάνει με δυο κηδείες και ένα γάμο, που, όπως ανέφερε, ήταν από τις σημαντικές εστίες μετάδοσης και διασποράς του Covid-19 στην ΠΕ Κοζάνης.

“Καμία σχέση η μάζωξη για ψήσιμο 25-30 ατόμων με δήθεν πάρτι και 70 άτομα” λένε οι διοργανωτές της βραδιάς στο Χρώμιο

“Καμία σχέση δεν έχει η μάζωξη για ψήσιμο 25-30 ατόμων, που αρχικά ήταν λιγότεροι και από 20, με δήθεν πάρτι και 70 άτομα” λένε στο Kozanimedia οι διοργανωτές της βραδιάς στο Χρώμιο, ενώ απορρίπτουν κατγορηματικά τις θεωρίες και τα στοιχεία Χαρδαλιά για την εκεί εστία διασποράς κρουσμάτων κορωνοιού!

Σύμφωνα με τους ίδιους,η πλειονότητα των νεαρών που βρέθηκε στην εκεί οικία είναι κάτοικοι Κοζάνης, με την όλη βραδιά να λαμβάνει χώρα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 27 ημέρες πριν, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, δείχνει πως η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αρκετά νωρίς.

Μάλιστα, σημειώνουν πως το πρώτο από τα 11 κρούσματα επιβεβαιώθηκε στις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή 13 ημέρες μετά, με τους διοργανωτές της βραδιάς να σημειώνουν πως ούτως ή άλλως πρόκειται για την ίδια παρέα, η οποία συνέχιζε να βγαίνει και να μαζεύεται σε σπίτια και τις επόμενες ημέρες,απορρίπτοντας, έτσι, τη θεωρία πως το όποιο πάρτι ήταν η εστία διασποράς.

Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές της βραδιάς αναφέρουν στο Kozanimedia πως συγγενικά τους πρόσωπα επικοινώνησαν εκείνες τις ημέρες και με τον ΕΟΔΥ , στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης, ο οποίος τους ενημέρωσε πως η εν λόγω συνάντηση απειχε πολλές ημέρες χρονικά από την εμφάνιση των κρουσμάτων και απορούν για την τροπή που έχει λάβει (και μάλιστα πανελλαδικά) η μάζωξή τους στο Χρώμιο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected