Κατηγορίες
Super League 1

Ισόπαλο το ντέρμπι της Θεσσαλίας, με 9 παίκτες τελείωσε το ματς ο ΝΠΣ Βόλος

Ο Βόλος βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε με παίκτη λιγότερο, ισοφάρισε και τελικά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό παίζοντας για δέκα λεπτά με εννιά ποδοσφαιριστές κόντρα στην ΑΕΛ που δεν έχει κάνει ακόμα ούτε νίκη στο πρωτάθλημα.

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο Πανθεσσαλικό, με τον ΝΠΣ Βόλος να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απέναντι στην ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν με πέναλτι του Πινακά στο 51’, με τους γηπεδούχους να μένουν με δέκα παίκτες για αποβολή του Μήτογλου. Στο 83’ ο ΝΠΣ Βόλος ισοφάρισε σε 1-1 με τον Δουβίκα, αλλά στο 85’ αποβλήθηκε ο Ριένστρα. Παρά το γεγονός ότι οι Βολιώτες έπαιζαν με 9 παίκτες, άντεξαν στην πίεση και απέφυγαν τη νίκη. Η ΑΕΛ αν και πέτυχε γκολ εκτός έδρας μετά από εννέα παιχνίδια, παρέμεινε χωρίς νίκη φέτος στο πρωτάθλημα.

Το ματς από το ξεκίνημα είχε ρυθμό με τον Βόλο να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί στο 4′ όταν έπειτα από τη σέντρα του Μπαριέντος, το πλασέ του Δουβίκα πέρασε δίπλα από το κάθετο. Από την πλευρά της η ΑΕΛ προσπαθούσε να βγει στην κόντρα με κύρια απειλή τον κινητικό Μιλοσάβλιεβιτς. Στο 9′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Περέα στον Φιλίπ, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο 13′ ο Νάγκι απέκρουσε την προσπάθεια του Μαρτίνες, ενώ το 21′ το γυριστό του Ουάρντα μετά το γέμισμα του Φεράρι πέρασε άουτ. Ο Βόλος είχε την υπεροχή, ωστόσο κάποια φάουλ και κίτρινες έριξαν τον ρυθμό.

Η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και στην πρώτη της επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Βόλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όταν στο 38′ ο Φιλίπ σέντραρε, ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Γκαραβέλη, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ μιας και στον έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο σκόρερ της ΑΕΛ ήταν για πολύ λίγο σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις οι βυσσινί, που τελείωσαν το πρώτο μέρος έχοντας αυτοί το πάνω χέρι, είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ του Φιλίπ στην κίνηση, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λόπεθ πέρασε τον Τσοκάνη στη θέση του Περέα, με τον Μαρτίνες να πηγαίνει στα πλάγια και τον Μπαριέντος να παίζει πίσω από τον Δουβίκα. Στο 49′ ωστόσο οι Βολιώτες έμειναν με δέκα παίκτες και λίγο πιο μετά και πίσω στο σκορ! Ο Γκαραβέλης δεν κατάφερε να διώξει, στέλνοντας την μπάλα στον Πινακά, με τον Μήτογλου να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο αμυντικός του Βόλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Πινακάς ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση (51′), νίκησε τον Γκαραβέλη και έκανε το 0-1 για τους βυσσινί!

Ο Βόλος είχε δύσκολη αποστολή πλέον παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Στο 61′ πάντως απείλησε με ισοφάριση όταν ο Φεράρι γύρισε και ο Ντεντάκης που είχε… τρυπώσει στην περιοχή έπιασε το σουτ, με τον Νάγκι να λέει «όχι»! Ο Γρηγορίου, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την υπεροχή παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά το γκολ, προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές με τους Ντουρμισάι και Σεσέροβιτς να παίρνουν τη θέση των Πλατέλλα και Νικολιά. Από την πλευρά του ο Λόπεθ παρότι ο Βόλος έπαιζε με δέκα παίκτες έριξε τον Γκουαρσοτσένα στο ματς αντί του Ντεντάκη και τον Μπαρτόλο στη θέση του Μαρτίνες, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Και το βρήκε όταν στο 83′ ο Φεράρι γέμισε, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά και ο Δουβίκας πλάσαρε τον Νάγκι για το 1-1!

Δύο λεπτά αργότερα ο Βόλος έμεινε με εννιά παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Ριένστρα, πηγαίνοντας με τα δύο πόδια πάνω στον Σεσέροβιτς, κάτι που σήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων θεωρώντας ότι ο Ολλανδός μέσος γλίστρησε. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος σε ένα γεμάτο ντεμπάκι που τα είχε όλα.

Συνθέσεις

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Φερράρι, Ντεντάκης (69′ Γκουαροτσένα), Μήτογλου, Σάντσες – Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα, Περέα (46′ Τσοκάνης), Μαρτίνες (69′ Μπαρτόλο) (88′ Δημόπουλος), Δουβίκας (88′ Κιάκος).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης (89′ Κωστή), Μιχαήλ, Μούζεκ, Φίλιπ (80′ Μαϊδανός), Μπέρτος, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (63′ Σετσέροβιτς), Πινακάς (80′ Τόρζε), Πλατέλλας (63′ Ντουρμισάι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected