Κατηγορίες
Basket

Ρεκόρ 15ετίας απ’ την ΑΕΚ και 20ετίας από τον Μορέιρα στα κοψίματα!

Το σερί της ΑΕΚ συνεχίζεται. Έφτασε ένα χρόνο χωρίς ήττα -με τη μεγάλη βέβαια παρένθεση της απουσίας δράσης από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο- και στο 18-0 στην Basket League.

Η 18η συνεχόμενη νίκη της ήρθε επί της Λάρισας και μέσα από μία σειρά κορυφαίων, για το φετινό Πρωτάθλημα, επιδόσεων. Μία από αυτές ξέφυγε από τα όρια της σεζόν και ήταν αυτή των κοψιμάτων.

Η ΑΕΚ είχε οχτώ τάπες ενώ καμία άλλη ομάδα δεν ξεπέρασε τις πέντε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 123 αγώνων της στην Basket League αφού για να βρούμε την ίδια, θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλέι οφ του 2016. Τότε, στο τελευταίο ματς της σεζόν, στον 3ο μικρό τελικό με τον Άρη είχε και πάλι οχτώ.

Για να βρούμε δε, μεγαλύτερη επίδοση της χθεσινής από την «Ένωση» θα πρέπει να πάμε αρκετά πιο πίσω. Ήταν 5 Φεβρουαρίου 2006 όταν καταγράφηκαν εννιά κοψίματα στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ, παρότι μάλιστα είχε ηττηθεί (60-79). Στην ίδια σεζόν και δύο μήνες μετά, είχε οχτώ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας. Κορυφαία επίδοση κοψιμάτων στην ιστορία της ΑΕΚ στην Basket League είναι εκείνη των 10 που είχε στο εντός έδρας ματς με τον Παπάγου (68-56) της περιόδου 1997-98.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν την επίδοση που είχε ιστορική χροιά για την ΑΕΚ, ήταν ο Γιανίκ Μορέιρα που από την πλευρά του μπήκε στην αντίστοιχη λίστα των κορυφαίων ιστορικών επιδόσεων κοψιμάτων για την «Ένωση». Ο Αγκολέζος μοίρασε τις πέντε από τις οχτώ τάπες της ΑΕΚ και πέραν του ότι σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση -τρεις είχε ο Τσαντ Μπράουν του Μεσολογγίου Baxi κόντρα στον Άρη- ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας του και σημείωσε ρεκόρ 20ετίας γι’ αυτήν! Ο τελευταίος που είχε την ίδια ή καλύτερη επίδοση ήταν στις 16 Απριλίου 2000 ο Ιάκωβος Τσακαλίδης σε ματς με τον Πανιώνιο (66-61).

Η λίστα των παικτών της ΑΕΚ που είχαν 5+ κοψίματα σε έναν αγώνα…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected