Κατηγορίες
Διάφορα

Το δεύτερο lockdown απειλεί το μέλλον των γυμναστηρίων

Η πτώση του τζίρου των γυμναστηρίων ξεπερνά το 50% σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κώστα Κοπαρανίδη που περιγράφει μιλώντας στο makthes.gr πώς τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης “είναι πενιχρά μπροστά στη ζημειά που έχουμε πάθει”, καθώς η μη εφαρμογη οριζόντιων μέτρων, απλά μεταφέρει τις οφειλές για τους επόμενους μήνες, που συνεχίζουν να είναι αβέβαιοι, ενώ η ανάκαμψη των επιχειρήσεων τους στα προ – covid επίπεδα, διαφαίνεται μακρινή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα γυμναστήρια έχουν χάσει μια μεγάλη μερίδα από το πελατολόγιο τους λόγω των επιπτώσεων του Covid-19. Οι ετήσιες συνδρομές που ισχύαν άλλοτε είναι σχεδόν “ουτοπία” , αρκετοί είναι αυτοί που φοβηθηκαν να επιστρέψουν στα γυμναστήρια, λόγω της μεταδοτικότητας του ιού, ενώ οι ηλικιωμένοι είναι μια ομάδα ανθρώπων που εξ αιτίας του κορονοϊού, έχει περιορίσει αυτου του είδους τις δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως τα γυμναστήρια είχαν καθυστερήσει να ανοίξουν μετά το πρώτο lockdown, ενώ χρονικά, η περίοδος του καλοκαιριού είναι μια “νεκρή” και καθόλου παραγωγική για τα γυμναστήρια εποχή.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες των γυμναστήριων εκφράζουν φόβους για το διάστημα που θα διαρκέσει το δεύτερο lockdown ενώ προβλέπουν πως θα αργήσουν να ανοίξουν σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις. “Αυτό εντείνει την δύσκολια που βιώνουμε” σημειώνει ο κ. Κοπαρανίδης, που αναφέρει πως διαμορφώνεται μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα για τα 175 αδειοδοτούμενα γυμναστήρια που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη.
“Ως επι το πλείστον, τα γυμναστήρια αφορούν μεγάλους χώρους που συνεπώς έχουν και πολλά έξοδα, τα οποιά δεν σταματούν με το lockdown. Σαφώς και υπήρξαν απολύσεις σε ορισμένα γυμναστήρια λόγω της μειώσης του τζίρου, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν και λουκέτα σε γυμναστηρία της πόλης, λόγω της κατάστασης” λέει ο κ. Κοπαρανίδης.

Με το μέλλον να προβλέπεται δυσοιώνο, για επιχειρήσεις που όπως αναφέρει ο κ. Κοπαρανίδης κρύβουν ρομαντισμό, καθώς ανθρώποι που έχουν “δοθεί” όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό έκαναν την αγάπη τους επαγγέλμα και το αντιμετωπίζουν ως λειτούργημα, οι επαγγελματίες του χώρου ζητούν πιο δυναμική στήριξη από το κράτος, για να μην καταρρεύσουν απο τα αλλεπάληλα lockdown και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος αλλά και στους πελάτες που οφείλουν να αποζημιώσουν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected