Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Έχασε στην πρεμιέρα του ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)

Με ένα σπουδαίο ματς άνοιξαν το φετινό ATP Finals οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντομινίκ Τιμ, παίζοντας αμφότεροι τένις πολύ υψηλού επιπέδου σε έναν αγώνα που θύμισε αρκετά τον περσινό τελικό, είχε ωστόσο διαφορετικό νικητή, καθώς ο Thiem ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος.

Μετά από έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τον περσινό τελικό του ATP Finals, o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να επαναλάβει τη νίκη του επί του Dominic Thiem, που μπήκε με το δεξί στη φετινή διοργάνωση επικρατώντας με 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Όπως αναφέρει το tennis24, οι δύο παίκτες μπήκαν πολύ καλά στο ματς δείχνοντας να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτά που μας είχαν δείξει τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το πρώτο σετ ήταν απίστευτα “κλειστό”, με τον Τιμ πάντως να απειλεί περισσότερο το σερβίς του Στέφανου έχοντας τρία break points που τα έσωσε όμως ο Έλληνας πρωταθλητής με τρομερά σερβίς.

Μοιραία, το σετ πήγε στο tie break όπου ο Στέφανος έδειχνε να βρίσκει ρυθμό παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 και 5-3, ωστόσο, εκεί ο Τιμ έκανε μια τρομερή αντεπίθεση και με τέσσερις αναπάντητους πόντους “έκλεψε” το σετ από τον Τσιτσιπά που χρειαζόταν μια άμεση ανασυγκρότηση.

Και την πραγματοποίησε. Νωρίς στο δεύτερο σετ, εκμεταλλεύτηκε ένα νωθρό service game του Τιμ και πέτυχε το πρώτο break του ματς που του έδωσε τεράστια ώθηση ισοφάρισης.

Σερβίροντας άψογα, δεν απειλήθηκε διόλου από τον Αυστριακό ισοφαρίζοντας σχετικά γρήγορα την πρεμιέρα του ομίλου.

Δυστυχώς, εκεί που είχε θεωρητικά το μομέντουμ, ήρθε η δική του “νωθρή” περίοδος στο ματς και την “πλήρωσε” ακριβά.

Έμεινε πολύ γρήγορα πίσω με 0-3 στο καθοριστικό σετ και παρά το γεγονός ότι πίεσε αφόρητα τον Τιμ στο 1-3 για το break, ο Αυστριακός σώθηκε από σωρεία τρομερών σερβίς.

Ακολουθεί στο πρόγραμμα της μέρας, ο επίσης κομβικός αγώνας του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Αντρέι Ρούμπλεφ (22:00), σε έναν όμιλο που όλα δείχνουν πως θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected